Uyarı: Çok su içerseniz…

Uyarı: Çok su içerseniz…

Kaynak:acıbadem hastanesi

Uzmanlar, günde 2-3 litreden fazla su içilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor. Aşırı su tüketimi, vücuttaki mineral dengesini bozarak sağlık sorunlarına yol açabilir.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aşmasıyla birlikte, insanlar serinlemek için bol su tüketiyor. Ancak uzmanlar, günde 2-3 litreden fazla su içilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.

su-ikili2.jpg

Sağlıklı bir yaşam için yeterli miktarda su tüketimi büyük önem taşırken, vücuda alınan suyun terleme, solunum, idrar ve benzeri aktivitelerle günde yaklaşık 2-3 litrelik kısmı kaybediliyor. Normal koşullarda bu kaybın günde ortalama 2-2,5 litre, yani 10-12 bardak su tüketerek yerine konulması gerekiyor. Diyarbakır gibi sıcaklıkların yüksek olduğu bölgelerde, normal kilonun üzerine çıkılan her 10 kilo için ekstra 1 bardak su tüketilmesi de tavsiye ediliyor.

su-ikili.jpg

Ancak, uzmanlar gereğinden fazla su tüketmenin az tüketmek kadar tehlikeli olabileceğini belirtiyor. Fazla su içilmesi, böbreklerin aşırı çalışmasına ve vücuttaki sodyum, potasyum ve birçok mineral dengesinin bozulmasına neden olabiliyor. Bu durum, vücuttaki tüm işlevsel faaliyetleri olumsuz bir şekilde etkileyebiliyor.

asiri-su-tuketimi-hidrasyon.jpg

Sıcak havalarla birlikte artan su tüketimine dikkat çeken uzmanlar, günlük su tüketimini 2-3 litreyle sınırlı tutarak vücudun ihtiyaç duyduğu su dengesini korumanın önemine vurgu yapıyor. Sağlıklı ve dengeli bir su tüketimi için kişisel ihtiyaçların ve sağlık durumunun göz önünde bulundurulması gerektiği de ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum