Yürümekte güçlük çeken hasta eski sağlığına kavuştu

Yürümekte güçlük çeken hasta eski sağlığına kavuştu

Kaynak:Anadolu Ajansı

Şırnak'ta yaklaşık 15 ay önce damar tıkanıklığı nedeniyle yürüme zorluğu çekmeye başlayan 52 yaşındaki Ferit Bayat, doktorun tedavi programı sayesinde tekrardan sağlığına kavuştu.

AMİDA HABER - Şırnaklı Ferit Bayat, çevre illerde tedavi arayışında bulundu ancak sonuç alamayınca Şırnak Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Volkan Burak Taban'a muayene oldu ve yapılan tetkiklerde sigara kullanımına bağlı damar tıkanıklığı teşhis edildi.

hasta-2.jpeg

Bayat, doktorun önerdiği ilaç tedavisi sayesinde sağlığına kavuştu ve uzun mesafe yürümeye yeniden başladı.

Op. Dr. Taban, damar tıkanıklığının en önemli sebebinin sigara kullanımı olduğunu belirterek, her yıl birçok kişinin hayatını kaybetmesine sebep olduğunu açıkladı. Taban, "Hastamızın sigarayı bırakması ve ilaçlarını almasıyla günden güne yürüyüş mesafesi arttı. 20 metre yürüyemeyen hasta şimdi 8-10 kilometre yürüyebiliyor. Bacaklarının kesilme riski ortadan kalktı" şeklinde konuştu.

hasta-1.jpeg

Ferit Bayat ise damar tıkanıklığı nedeniyle ciddi bir sağlık sorunu yaşadığını ve ilaç tedavisiyle sağlığına kavuştuğunu belirterek, doktoruna minnettarlığını dile getirerek, "Parmaklarımda yaralar oluşmuştu, sadece 2-3 metre dahi yürüyemiyordum. Volkan hocamın tedavisiyle şükürler olsun ki tekrar yürüyebiliyorum. Allah ondan razı olsun" dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.