Ersun Yanal: Amedspor taraftarıyla ortak noktamız mutlu olmak

Ersun Yanal: Amedspor taraftarıyla ortak noktamız mutlu olmak

Kaynak:İlyas Akengin

Türkiye futbolunun deneyimli teknik adamlarından Amedspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Amida Haber’e çok özel açıklamalarda bulundu.

AMİDA HABER- Deneyimli Teknik Direktör Ersun Yanal, Amida Haber’den İlyas Akengin’in sorularını yanıtladı. Başarılı teknik adam, Amedspor’un hedefini, Diyarbakır’ın eşsiz lezzetleri hakkındaki yorumu, taraftarla kuracağı bağ ve birçok konuda konuştu.

Ersun Yanal’ın sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:

Diyarbakır’ı nasıl buldunuz, ilk izlenimleriniz nelerdir?

ersun1.jpg

Diyarbakır, ailemle beraber çok defalar geldiğim bir kent. Buranın doğal ve tarihi güzelliklerinden ve mutfağından her zaman çok etkilendim. O nedenle ilk izlenim değil de yirminci izlenim falan demek gerektiğini düşünüyorum.

Diyarbakır’da bulunmak size ne hissettiriyor. Ciğer kebabı yediniz mi? Tarihi mekanları gezebildiniz mi?

kaburga.jpg

Diyarbakır mutfağı, farklı kültür ve medeniyetlerin geçiş yerinde olması sayesinde insana çok geniş seçenekler sunuyor. Burada kuzu-koyun etiyle yapılan yemekleri, hiçbir şeyle değişmem tabi ki. İlk sıraya kaburga dolmasını koyar, diğer hiçbir yemeğe de hayır demeyerek ikinci ilan edebilirim. Tıpkı yemek gibi yapılar da insanı bambaşka yerlere doğru götürüyor Diyarbakır’da. Hanlar, surlar, kapılar, saraylar, camiler, köprüler ve kilise tam bir mozaik sunuyor. Hemen hemen tüm yerleri gezdim ve en büyük tutkum olan fotoğrafçılığın en güzel karelerini de buralarda çektim.

Diyarbakır’da ateşli bir taraftar grubu var bölgenin takımı olarak görülüyor. Taraftarla nasıl bir bağ kurmayı düşünüyorsunuz?

ameddd.jpg

Ben ateşi, aydınlatan ve ısıtan, medeniyeti başlatan olarak görüyorum. Böyle bir ateş bize enerji, güç, güven verir. İhtiyacımız olan tek şey bu: enerji-güç-güven. Amedspor taraftarı ile ortak noktamız mutlu olmak. Amedspor’un başarısı hepimizi mutlu edecek tek şey. O zaman bu ortak paydada buluşup ilerleyeceğiz.

Amedspor için hedefleriniz nelerdir? Transfer süreci nasıl işliyor…

33523.jpg

Transfer çok değişkene sahip bir süreçtir. Sizi anlayan ve sizinle ortak hedefe birlikte yürüyecek bir takım oluşturmak için özen-dikkat-emek gerektiriyor. Biz yönetim kurulumuz ile birlikte Amedspor formasını en iyi şekilde taşıyacak bir ekip kurmak için günlerdir çalışıyoruz. Hata yapmamak, en doğruyu bulmak ve sadece bugünün değil yarının da Amedspor’unu yaratmak için çabalıyoruz. Süreç yavaş işliyor gibi görünebilir. Ama “Ersun Yanal Takımı” kimliğine sahip takım oluşturmak gerçekten kolay değil. Birlikte güzel işler yapacağız, ihtiyacımız olan şey sabır ve güven.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.