Kastamonuspor Başkanı’ndan linçlere yanıt: Sözlerimin arkasındayım!

Kastamonuspor Başkanı’ndan linçlere yanıt: Sözlerimin arkasındayım!

Amedspor kafilesini iyi ağırladığı için ağır eleştirilerin hedefi olan Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, “Bugün olsa yine yaparım. Amedspor’a 1. Lig yolunda başarılar diliyorum” dedi.

AMİDA HABER- Hafta sonu Kastamonu deplasmanından 3 puanla dönen Diyarbakır temsilcisi Amedspor’un başarısı konuşulmaya devam ederken, Amedspor kafilesini iyi ağırladığı için ağır eleştirilere maruz kalan Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün önemli mesajlar verdi.

‘Talihsiz bir gol yedik’

Maçın değerlendirmesini yapan Aygün, “Maçın son anına kadar üstün taraf bizdik. Ne yazık ki talihsiz bir gol yedik. O gölü yemeseydik şampiyon bizdik. Bütün oyunculara teker teker teşekkür ediyorum. Oyuncularımız ezilmedi, ezdi oynadı. Oyunun kontrolü bizdeydi. Ama olmadı atamadık. Talihsiz bir gol ile yenildik” dedi.

‘Kiminle kavga edeceğiz?’

cengiz-aygun1.jpg

İki gündür yazılanları ve yorumları takip ettiğini belirten Aygün, “Gelen mesajları önemsiyorum çünkü ben duygusal bir adamım. Sadece futbol ile yaptıklarımı düşündükçe bazı kardeşlerimin yaptığı ağır ithamlardan son derece rahatsız oldum ve üzüldüm. Efendim Amedspor ilimizde geldiğinde çok güzel karşılamışız, dosttuk mesajları vermişiz, ben seyircinin gazını almışım. Şampiyonluk havasında vura kıra alacağımız maça engel olmuşum. Bunu söyleyen vicdansız ve ahlaksızlara iki çift sözüm var. Kastamonu İstiklal savaşından bu yana memleketin bütünlüğü için, bu ülkenin birliği için savaşmış bir il. Kastamonu erkekleri Çanakkale’de şehit olmuştu. Onların tek amacı neydi ülkenin birlik ve bütünlüğünü sağlamaktı. Bayram öncesi benim verdiğim mesaj çok net. Mesajımda ‘Kardeşiz, onları savaşa beklemiyoruz. Oyuncularımız sahaya çıkacak gereğini yapacak’ dedim. Bu mesajımın ardından Amedspor Kulüp Başkanı aradı konuşmamdan dolayı teşekkür etti. Olaylar yaşanmasın istiyorduk. Çünkü futbolda yolumuz var daha. Niçin savaşalım, kiminle savaşacağız? Bu ilde 5 bin 500 Güneydoğulu var. Bunlar bizden biri olmuş. Kiminle kavga edeceğiz?” şeklinde tepki gösterdi.

‘PKK ile Amedspor’u karıştırıyorlar’

Amedspor heyetinin Kastamonu Belediye Başkanı Hastan Baltacı’yı ziyaret ettiğini hatırlatan Aygün, “Belediye başkanımız çağırdı, belediye gittik, orada gelen misafirlerle bir araya geldik. Aziz bey çok güzel bir teşekkür konuşması yaptı. ‘Oynadığınız futbolunuzu takdir ediyorum’ dedim. Benim için Bursaspor ile Diyarbakır arasında fark yok. Neyi ayrıştıracaktım, niye kavga edecektim. Hepsi kardeşimiz. Bazı insanlar PKK ile Amedspor’u karıştırıyorlar. Kendi dünyamda PKK ile yıllarca savaş vermiş bir insanım. Diyarbakır’ın incisi bir takım bizimle mücadeleye gelmiş. Gelenlerde aslanlar gibi gelmişler beyler. Ticaret odası başkanı, milletvekili, baro başkanı, tabip odası, OSB başkanı ve kentin önde gelen çok sayıda iş insanı gelmiş. Bunların içinde AK Partilisi var, CHP’lisi var” dedi.

amedspor-lider-002.jpg

‘Kırgın ve kızgınım’

Maç başlamadan önce sahaya çıktığını ve sağ duyu çağrısında bulunduğunu belirten Aygün, “Takımın bundan sonraki maçlarını düşünerek gelişiniz güle güle gidişiniz güle güle dedim. Bu lafımı bile eleştirenler oldu. Sözlerimin sonuna kadar arkasındayım. Yarın olsa sahada aynı anonsu yine yaparım. Keşke benim güzel insanlarım Kastamonu 7 puan öndeyken o stadı 1500 kişi ile bırakmasaydılar. Keşke benim hemşerilerim Amedsopr maçında olduğu gibi stadyumu doldurup sahip çıksaydı. İki gündür yazılan ve çizilenlerden dolayı kırgın ve kızgınım. Hayatta beni susattıracak kimse yok” ifadelerini kullandı.

Hakeme tepki

cengiz.jpg

Abdullah Yiğiter’e sahip çıkan Aygün, “Aptal aptal yorumlar yapıldı. İğne vurularak çıkıp oynadı. Hatalı bir gol yedi. Abdullah gibi kalecinin yememesi gereken bir gol. Hakem takdir haklarını Amedspor lehine kullandı. İki penaltımızı vermedi. Federasyon Başkanına anlattım. Amedspor Güyedoğu takımı ve Kastamonu’yu bekliyoruz diyorlar. Bu çok güzel bir duygu” diye konuştu.

‘Amedspor’a birinci lig hayırlı olsun’

Barış ve kardeşlik içinde söylediklerinin arkasında olduğunu dile getiren Aygün şunları söyledi, “Amedspor kafilesi Diyarbakır’dan özel uçakla geldi. Şimdi bu adamlara nasıl takdir etmeyeyim ve saygı duymayayım. Deplasmanımıza kim geldi bana bir isim verin. İki vekilimizi aradım gelin bizi yalnız bırakmayın dedim. İki vekilimiz de gelemedi. Güneydoğulu vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Amedspor’a 1’inci Lig hayırlı olsun, hak ettiler. Ben Süleyman Seba’nın yetiştirdiği biriyim” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
92 Yorum