Real Madrid 6. kez UEFA Süper Kupa şampiyonu!

Real Madrid 6. kez UEFA Süper Kupa şampiyonu!

Kaynak:Sosyal Medya

UEFA Süper Kupa maçında Real Madrid Atalanta’yı 2-0 yenerek 6. kez şampiyon oldu.

AMİDA HABER - UEFA Süper Kupa mücadelesinde Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Atalanta karşı karşıya geldi. Real Madrid karşılaşmayı Fede Valverde ile Kylian Mbappé 2-0 kazanarak Süper Kupa’yı 6. kez müzesine götürdü.

real.jpg

İlk yarısından gol sesi çıkmayan maçın ikinci yarısında Real Madrid baskısını artırdı. 59. dakikada Junior Vinicius'un pasında Federico Valverde topu ağlara gönderdi ve İspanyol ekibini 1-0 öne geçirdi.

real2.jpg

68. dakikada Bellingham'ın ortasında topla buluşan Kylian Mbappe'nin golüyle Real Madrid farkı 2'ye çıkardı. 88. dakikada Arda Güler, Junior Vinicius'un yerine oyuna dahil oldu. İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca Real Madrid sahadan 2-0 galip ayrılarak kupanın sahibi oldu.

real3.jpg

Polonya'daki Varşova Ulusal Stadı’nda oynanan mücadeleye Real Madrid; Courtois, Carvajal, Militao, Rüdiger, Mendy, Valverde, Tchouameni, Bellingham, Mbappe, Vinicius Junior ve Rodrygo ile başladı.

real4.jpg

Atalanta ise Musso, Djimsiti, Hien, Kolosinac, Zappacosta, De Roon, Ederson, Ruggeri, Mario Pasalic, De Ketelaere ve Lookman ilk 11'iyle maça çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.