CHP’liler TikTok’ta: AK Parti ve DEM’liler hangi platformda?

CHP’liler TikTok’ta: AK Parti ve DEM’liler hangi platformda?

Kaynak:Sosyal Medya

Asal Araştırma, erişim engelinin ardından siyasi parti seçmenlerine en çok kullandıkları sosyal medya platformunu sordu.

AMİDA HABER - ASAL Araştırma, Instagram ve Roblox adlı oyun platformuna getirilen erişim engelinin ardından yaptığı ankette, katılımcılara hangi sosyal medya mecrasını kullandığını sordu. Katılanların büyük çoğunluğu Türkiye’de erişim yasağı olan Instagram’ı işaret etti. Asal Araştırma’nın anketine katılanların yüzde 30,5’i Instagram, yüzde 20,3’ü Facebook kullandıklarını söyledi.

Twitter 3’üncü sırada

sosyal-medya-i.jpg

Araştırmaya katılanların verdiği yanıtlara göre, X (Twitter) yüzde 18,6 ile üçüncü sırada, YouTube ise yüzde 14 ile 4’üncü sırada yer aldı. Instagram’ın kapanmasından sonra “asıl kapanması gereken platform” tartışmasında birinci sırada yer alan TikTok ise yüzde 7,4 ile 5’inci sırada yer aldı.

2024/08/08/tiktok11.jpg

Hangi parti, hangi platformda

Ankete göre, AK Parti MHP, CHP, DEM Parti ve İYİ Parti seçmeninin ilk tercihi Instagram oldu. Seçmeni en çok Instagram kullan ilk üç parti de sırasıyla İYİ Parti, DEM Parti ve MHP. Partiler arasında seçmeni en çok TikTok kullanan parti ise CHP oldu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.