Google: Yapay zekadaki son gelişmeler kadar heyecan verici bir şey yok

Google: Yapay zekadaki son gelişmeler kadar heyecan verici bir şey yok

Kaynak:Bloomberg HT

Google’daki çalışmalarına ara veren şirketin kurucu ortağı Sergey Brin, yayp zeka alanında yaşanan gelişmelerin ardından tekrardan görevine döndüğünü duyurdu.

AMİDA HABER - Google'ın Kurucu Ortağı Sergey Brin, artık haftada 4 gün Google'ın Mountain View'daki merkezinde, yeni nesil yapay zeka modeli Gemini’nin ekibiyle birlikte çalışıyor.

amidahaber-3.jpg

Google’ın yapay zeka modeli Gemini projesi özellikle ChatGPT benzeri bir deneyim sunmak ve yapay zekayla haber oluşturma konusuna odaklanıyor.

amidahaber-4.jpg

Bloomberg HT’den Hande Berktan’ın haberine göre, Google’ın Kurucu Ortağı Brin, bu hafta Los Angeles'ta düzenlenen All-In Zirvesi sırasında verdiği bir röportajda “Google'da hemen hemen her gün yapay zeka üzerinde çalışıyoruz. Çünkü yapay zekadaki son gelişmeler kadar heyecan verici bir şey yok ve bu fırsatı kaçırmak istemiyoruz” dedi.

Yapay zeka için Brin, "Bu büyük, hızlı ilerleyen bir alan. İnsanlık için muazzam bir değer. Daha yetenekli yapay zekayı eğitmek için bilgi işlem ölçeğinin büyük ölçüde büyütülmesi gerekeceğini düşünmüyoruz” şeklinde konuştu.

amidahaber.jpg

Öte yandan Brin’ın kendi çalışmalarıyla doğru orantılı olarak Google'ı yapay zeka araştırma ve geliştirmelerine daha fazla yatırımlara öncelik verildiği dile getiriliyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.