30 yıllık vasiyet: 3 Êzîdî köylerine defnedildi

30 yıllık vasiyet: 3 Êzîdî köylerine defnedildi
Diyarbakırlı 3 Êzîdi’nin cenazeleri, vasiyetleri üzerine 30 yıl sonra Almanya’dan getirilerek Bismil’in Asince köyüne defnedildi.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’ne bağlı Asince köyünden 1991 yılında göç ettirilen Êzîdî Halil Altın, Hatun Altın ile İde Dal, 1992 yılında Almanya’da yaşamını yitirdi. Burada defnedilen 3 kişinin cenazesi vasiyetleri üzerine 30 yıl sonra doğdukları topraklara getirildi. Cenazeler, Asince Köyündeki mezarlığa defnedildi.

Törene HDP ilçe başkanları ile görevden alınarak yerine kayyum atanan Bismil Belediye Eşbaşkanları Orhan Ayaz ve Gülşen Özer’in yanı sıra parti yöneticileri katıldı.

‘Vasiyetlerini yerine getirdik’

ezidiler.jpg

Orhan Ayaz ise, ölen kişilerin vasiyetinin yerine getirilmesinden mutluluk duyduklarını söyledi. Ayaz, “Gözünüz açık gitmesin bugün torunlarınız, sevenleriniz yanınızda. Bu kutsal topraklarda 100 yıldır saldırı, kötülük ve ayrımcılıklar olduğu kadar direniş de var. Bu yüzyıl Kürtlerin yüz yılı olacak. Kürtler bu topraklara barışın, özgürlüğün tohumunu atacaktır. Bir kez daha ölenleri rahmetle anıyor ve mekanları cennet olsun diyoruz" dedi.

Konuşmalardan sonra ölenler için dua okundu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.