4 bin 300 kilometrelik yoldan geldiler: Diyarbakır’a hayran kaldılar

4 bin 300 kilometrelik yoldan geldiler: Diyarbakır’a hayran kaldılar

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

140 gün önce bisikletle dünya turuna çıkan Charlotte Eliassen ve Jesper Vendelbo çifti 4 bin 300 kilometrelik yolu katederek geldikleri Diyarbakır’a hayran kaldı.

AMİDA HABER - Medeniyetler beşiği Diyarbakır’a her yıl yerli ve yabancı yüzbinlerce turist ziyaret ediyor. Tarihi yapıları, coğrafyası ve mutfağıyla misafirlerine unutulmaz anılar yaşatan Diyarbakır’a Danimarka’dan misafirleri vardı.

4 bin 300 kilometrelik yoldan 140 gündür farklı ülke ve şehirleri pedal çevirerek geldikleri Diyarbakır’ı gezen çift, “Türkiye ve Diyarbakır, hayal edebileceğimizden çok daha güzel bir yer” dediler.

bisiklet-danimarka-diyarbakir1.jpg

Danimarkalı Charlotte Eliassen ve Jesper Vendelbo çifti, 1 Nisan’da bisiklete dünya turuna çıktıklarını ifade ederek, Şanlıurfa’yı da gezdiklerini söyleyerek bölge şehirlerini gezmeye devem edeceklerini söylediler.

bisiklet-danimarka-diyarbakir.jpg

Dünya turuna Asya'dan devam edecekler

Danimarkalı Charlotte Eliassen ve Jesper Vendelbo çifti, bacaklar çalışabiliyorken farklı bir şey denemek için bir yıl boyunca bisiklet sürmeye karar verdiklerini ifade ettiler.

bisiklet-danimarka-diyarbakir3.jpg

Zaman zaman trenle de yolculuk yaptıklarını söyleyen çift, dünya turuna Asya ülkeleriyle devam edeceklerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum