Bağlar’da yıkılan 4 binadan geriye acı hatıralar kaldı

Bağlar’da yıkılan 4 binadan geriye acı hatıralar kaldı
Maraş merkezli depremde yıkılan Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ndeki 4 apartmanın enkazından geriye kalanlar ailelerine teslim ediliyor. Enkazdan geriye acı hikayeler ve hatıralar kaldı.

AMİDA HABER- Maraş merkezli depremde Diyarbakır’da 7 bina yıkıldı, 409 kişi yaşamını yitirdi. Yaklaşık 3 bin binada ise ağır hasar mevcut. Depremde en fazla yara alan bölgelerden biri olan Bağlar’da yıkılan Dündar, Serin, Yoldaş 2 ve Hisami Apartmanı’nın enkazından çıkarılan eşyalar önce bir merkezde toplandı, ardından hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına teslim edilmeye başlandı.

baglar-1.jpg

Ayrı departmanlara yerleştirildi

Günlerce devam eden eşya toplama işlemlerinde ilk olarak molozlar kaldırılarak eşyalara ulaşıldı, ardında da belediyeye ait araçlara yüklenen eşyalar Bağcılar Mahallesi’nde bulunan atık geliştirme ve toplama merkezine getirildi. Burada belediye personelince sınıflandırılan eşyalar, depremde yıkılan Dündar, Serin 2, Yoldaş ve Hisami Apartmanları için ayrılan departmanlara yerleştirildi.

serin-apartmani.jpg

Giysiler, süs eşyaları, kitaplar…

Enkazdan çıkarılan eşyalar arasında sporcu madalyaları, Kur’anı Kerim’ler, ders ve okuma kitapları, bisikletler, çocuk oyuncakları, yatak ürünleri, mutfak eşyaları, giysi çeşitleri, çeyizlik eşyalar, süs eşyaları, takılar, önemli evrak ve belgeler, okul çantaları, tespihler, namazlıklar ile elektronik eşyalar yer alıyor.

Gözyaşları içinde teslim alıyorlar

Tek tek temizlenen ve sınıflandırılarak hazır hale getirilen eşyalar, hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına teslim ediliyor. Duygu dolu anlar yaşayan depremzedeler, gözyaşları içerisinde eşyalarını teslim alırken, gösterilen hassasiyet ve duyarlılık için Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile belediye ekiplerine teşekkür etti.

baglar2.jpgenkaz

‘Derin bir acı yaşıyoruz’

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, enkazdan çıkarılan eşyaların emniyet güçlerinin gözetiminde listelendirilerek depremzedelere teslim edildiğini belirtti. Derin bir acı yaşadıklarını belirten Beyoğlu, “Gidenleri geri getiremeyiz ancak aziz hatıralarını yaşatabilir ve geride kalanlara bir nebze de olsa teselli verebiliriz diye düşündük. Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böyle bir acı yaşatmasın” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.