Bakan açıkladı: Dronlar için otoban geliyor

Bakan açıkladı: Dronlar için otoban geliyor
Türkiye’de otonom drone koridoru için çalışmaların başlatıldığını duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dronlar için özel hava koridoru oluşturulacağını açıkladı.

AMİDA HABER - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün İnsansız Hava Aracı (İHA) ve dronlara özel bir hava koridoru oluşturmak için çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Hedef güvenli ulaşım

drone-uraloglu.webp

Bakan Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne kayıtlı toplam 1 Milyon 521 bin 615 lisanslı İHA pilotu ve 65 bin 859 insansız hava aracı için, bakanlık olarak temel hedeflerinin ulaşımın her modunda güvenli ulaşımı sağlamak olduğunu söyledi.

Hava koridorları ve güzergahlar oluşturulacak

droneeee.jpg

Uraloğlu, “Karada araçlar, havada uçaklar ve denizde gemiler için nasıl belirli güzergahlar ve yollar oluşturuyorsak, dünyada ve ülkemizde son zamanlarda kullanımı oldukça artan İHA ve dronlar için de şehir içi ve şehirler arası uçuşlarda belirlenecek koordinatlar çerçevesinde gidip gelmesini sağlayacak hava koridorları ve güzergahlar oluşturacağız. Bu sayede uygunsuz uçuşların önüne geçerek dronlar için güvenli hava sahasını oluşturacağız.” açıklamasında bulundu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.