DEDAŞ’da personel kıyımı

DEDAŞ’da personel kıyımı
Yaklaşık 8 bin personelin çalıştığı Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ), performans düşüklüğünü gerekçe gösterip onlarca personeli işten çıkardı.

AMİDA HABER- Diyarbakır'da skandal uygulamaları ile gündeme gelen DEDAŞ’ta işçi kıyımı yaşanıyor. Edinilen bilgilere göre, DEDAŞ performans düşüklüğünü gerekçe gösterip bölgenin birçok ilinde personel çıkardı. Çıkarılan bazı personellerin 8-9 yıllık deneyimli işçi oldukları öğrenildi.

Siyasi referansı olanlar korunuyor

İşten çıkarılan ve ismini vermek istemeyen bir personel, “Yaklaşık 9 yıldır DEDAŞ’ta görev yapıyordum. Performansı gerekçe gösterip işten çıkardılar. Oysa daha önce nasıl çalıyorduysak yine aynı şekilde işimizi yapıyorduk. Çalışanlar, adaletsizlik ve hukuksuzluk karşısında seslerini çıkaramıyor. Yıllarca çalışan ama siyasi referansı olmayan asgari ücretli çıkartılırken, siyasi referansı olan bir yıllık çalışanlara ise astronomik ücret ödeniyor. Bu hangi kitaba sığar. Üst düzey yöneticiler milyonluk araçlara binip milyonluk evlerde kalırken asgari ücrete çalışanları ekmeğiyle terbiye etmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

İşten çıkarmalar normal

Alınan bilgilere göre, dönem dönem bu tür değişimlerin yaşandığı, bunun normal bir süreç olduğu kaydedildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum