Diyarbakır Büyükşehir’den yeni karar: Ücretsiz ulaşım desteği

Diyarbakır Büyükşehir’den yeni karar: Ücretsiz ulaşım desteği

Kaynak:DBB Basın

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 18-64 yaş arası kadınlar için yeni bir karar aldı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geliri olmayan 18-64 yaş arası kadınları kapsayan JINKART uygulaması için ön başvuruları almaya başladı. Online olarak yapılacak başvurular, 9 Eylül’de sona erecek. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, sosyal güvencesi olmayan kadınların gündelik hayatını kolaylaştırmak amacıyla JINKART uygulaması için başlattığı çalışmaları tamamladı.

Başvurular bugün başladı

otobus.jpg

JINKART başvuruları bugün itibariyle başladı ve 9 Eylül’de sona erecek. Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde geçerli olacak JINKART’a aylık 90 (doksan) biniş tanımlanacak. Büyükşehir Belediyesi sosyal tesis ve iştirakları faaliyetlerinden de yüzde 20 indirim hakkı tanınacak. JINKART’ın aplikasyonu geniş tutularak kadınların birçok alandaki hizmetlere erişiminin kolaylaştırılması da hedefleniyor.

Komisyon başvuruları değerlendirecek

JINKART için yapılacak başvuruları, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, belediye meclis üyeleri ve ilçe belediyelerinin de dahil olduğu komisyon tarafından değerlendirilecek.

‘Projeyi hayata geçiriyoruz’

toplu-ulasim-kadin-jinkart-2-001.jpeg

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Özden Gürbüz, en önemli projelerinden biri olan JINKART uygulamasına bugün itibariyle başladıklarını söyledi. Gürbüz, şöyle konuştu: “Kadınlar, eğitim, sağlık gibi temel ihtiyaçlara erişimde bile ulaşımı kullanırken ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söylemişlerdi. Biz de JINKART projesi üzerinde çalıştık, sosyal hizmet kartı olarak. Aplikasyonu ilerleyen dönemde genişletebilir ama şu aşamada özellikle kendi sosyal tesislerimizde kadınların yüzde 20 oranında indirim uygulanacağı bir kart projesi olarak hayata geçiyoruz. Aylık olarak 90 biniş hakkı yüklenecek. Kart, öncelikle herhangi bir geliri olmayan kadınlara verilecek.”

Başvurular bu link üzerinde yapılabilecek: https://jinkart.diyarbakir.bel.tr/

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum