Diyarbakır’a yakışmayan görüntü: Büyükşehir üç dilde isyan etti!

Diyarbakır’a yakışmayan görüntü: Büyükşehir üç dilde isyan etti!
33 medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır’a yakışmayan görüntüler. Cadde ve sokaklara atılan çöpler nedeniyle Büyükşehir Belediyesi vatandaşı üç dilde uyardı.

AMİDA HABER- Kültür ve medeniyet şehri Diyarbakır’a yakışmayan görüntüler için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi, kentte başlatılan temizlik kampanyasına dikkat çekmek için hazırlatılan ve bilboardlara asılan afişlerde bu konuya dikkat çekti, vatandaşı uyardı.

temizlik1.jpg

İlçe belediyelerde destek verdi

Büyükşehir’in temizlik kampanyasına merkez Bağlar, Sur, Yenişehir ve Kayapınar Belediyeleri de destek verdi.

‘Diyarbakır’ı seviyorum’

temizlik.jpg

Üç dilde verilen mesajlarda şu ifadeler yer aldı, “Diyarbakır’ı seviyorum kirletmiyorum” yazılı afişler kentin birçok noktasındaki bilboardlara asıldı. Tüm uyarılara rağmen bazı vatandaşlar sokak ve caddeleri kirletmeye devam ediyor.

Baydemir döneminde yapılan afişler çok konuşulmuştu

temizlik5.jpg

Dönemin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir döneminde, asılan afişlerde uzaylı, sihirbaz, şövalye ve robot resimleri kullanılmış, ilginç yöntem kentte çok tartışılmıştı.

Asılan afişlerde şu ifadeler yer alıyordu, “Diyarbakır kentini robotlar mı kirletiyor, Sokaklarımıza bunca çöpü şövalyeler mi atıyor, Kentimizi kirletenler sihirbazlar mı, Sokaklarımızdaki çöpler Dünya’nın öbür ucundan mı geliyor ve Sokaklarımızdaki çöpler uzaydan mı geliyor diye sorular yer alıyordu.

temizlik2.jpg

Asılan afişlerin altında ise, Diyarbakır sokaklarını bu kentte yaşayan bizler kirletiyoruz, Lütfen sokaklara çöp atmayalım, çöpleri saatinde çıkaralım yazısı yer alıyordu.

Diyarbakır’ın temizlik ile imtihanı

Baydemir’in başkanlığının üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen Diyarbakır’ın temizlik sorununun devam etmesi ve kalıcı bir çözüm bulunmaması kente yakışmıyor.

Haber: Hasan Kösen

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.