Diyarbakır’da 65 yıllık trajedi: Maşuk Ateş ‘kimliksiz’ öldü

Diyarbakır’da 65 yıllık trajedi: Maşuk Ateş ‘kimliksiz’ öldü
Diyarbakır’da, doğduğundan beri kimliksiz yaşayan 65 yaşındaki Maşuk Ateş kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ateş, kimlik alabilmek için 1 yıl önce başvuru yapmıştı, DNA sonucunu bekliyordu.

AMİDA HABER- Hepimiz onu “kimliksiz” olarak tanıdık. Defalarca haber bültenlerine konu olan 65 yaşındaki Diyarbakırlı Maşuk Ateş, uzun süredir kan kanseri tedavisi görüyordu. Diyarbakır’ın Sur İlçesi Harmanlar Köyü’nde yaşayan 10 çocuk babası Ateş, hastalığının ağırlaşması üzerine 9 Ekim’de Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı. Maşuk Ateş, 14 Ekim Cuma akşamı hastanede yaşamını yitirdi.

Masrafları bakanlık karşıladı

Maşuk Ateş’in tedavisi maliyetli olduğu için, yaşamını yitirdikten sonra tedavi masraflarını Sağlık Bakanlığı karşıladı. Maşuk Ateş’e hem tedavisi hem de cenazesinin alınabilmesi için, Nüfus Müdürlüğü tarafından “geçici kimlik numarası” verilmişti. Ateş, vefatından sonra bu kimlik numarası ile hastaneden alınarak, 65 yıl boyunca “kayıtsız” yaşadığı Harmanlar Köyü’nde (Hüseynik ) toprağa verildi.

Maşuk ailesi taziyeleri kabul ediyor masuk-ates.jpg

Çocuklar anne adına kayıtlıydı

Yıllarca kimliksiz yaşayan Maşuk Ateş, doğan çocuklarına da kendi adına kimlik çıkaramadı. Çocuklar anneleri adına kaydedildi ve annelerinin soyadı olan “Vural”ı kullanıyor.

Adli Tıp’tan sonuç bekleniyordu

Amida Haber’in ulaştığı Maşuk Ateş’in komşu köyü Kengerli Köyü muhtarı Aydın Alakuş, Ateş’i kaybetmenin üzüntüsünü dile getirdi. Alakuş, “Bir yıl önce kimlik alabilmek için başvuru yapmıştık, ben de yardımcı oldum. Ablasından DNA örnekleri alınarak, Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Ancak sonuç gelmeden Maşuk Ateş vefat etti” dedi.

(Özel Haber/ Gönül Morkoç)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.