Diyarbakır’da aşure etkinliği: Yüzlerce kişi katıldı

Diyarbakır’da aşure etkinliği: Yüzlerce kişi katıldı

Kaynak:Basın Bülteni

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen aşure etkinliğine yoğun ilgi gösterildi.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Bismil İlçesinde, Muharrem ayı dolaysıyla Bismil Belediyesi ve Diyarbakır Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından ortaklaşa aşure etkinliği düzenledi. Bismil Kent Meydanında düzenlenen Etkinliğine Bismil Belediye Eş Başkanları Mizgin Ekin, Güven Tanrıkulu, Diyarbakır Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Başkanı Ayfer Artan, Belediye meclis üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Ekin, “dayatılan tek renge karşı, çok dilli ve çok renkliliği esas alacağız”

dbb-asure-gunu.jpeg

“Hak ile batılın, doğru ile eğrinin, mazlum ile zalimin kavgasıdır Kerbela” yazılı pankartın asıldığı aşure etkinliğinde konuşan Bismil Belediye Eş başkanı Mizgin Ekin, herkesi Muharrem ve aşure ayının bereketiyle selamladı.

Ekin şöyle konuştu, “Zulme biat etmeyen Hz Hüseyin ve yoldaşları anısını kaynattığımız lokmaları pay etmek için buradayız. Bu nedenle öncelikle hakikatte, hakta ısrar eden ve tüm mazlumların yoldaşı olan Hz Hüseyin ve 72 yoldaşını saygıyla anıyoruz. Değerli canlar bu vesileyle çok dilli ve çok inançlı belediyecilik anlayışıyla Dersim’de, Sivas’ta Çorum’da, Maraş’ta dayatılmak istenen tek renkliliğe karşı Kerbelada sergilenen hakikat direnişiyle mücadele edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

“Bismil’de ilk kez aşure etkinliği düzenlendi”

asure-gunu-etkinlik.jpeg

Ardından söz alan Diyarbakır Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Başkanı Ayfer Artan, ilk kez düzenlenen aşure etkinliği için Bismil Belediyesine teşekkür etti.

Bismil İlçesinin Alevi toplumu için önemine değinen Artan, “Geçmiş dönemde Bismil Alevi toplumu için önemli bir potansiyele sahipti. Ancak mevcut sistemin asimilasyon politikaları sonucu Aleviler bu ilçede azalsa da, gerek Bismil merkez ve köylerde hatırı sayılır derecede aleviler yaşamaktadır. Bu nedenle farkındalığımızın zenginlik olduğu bir arada eşit, özgür bir şekilde yaşamanın esas alınması düşüncesiyle Bismil belediyesinin bu anlamda düzenlediği bizler açısından son derece önemlidir” dedi.

Aşure dağıtıldı

Yapılan konuşmaların ardından semah ekibi sahne aldı, ardından gelen konuklara aşure ikram edildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.