Diyarbakır’da ‘engelli’ AVM’ler: Cihaz var elektrik yok!

Diyarbakır’da ‘engelli’ AVM’ler: Cihaz var elektrik yok!
Diyarbakır’daki bazı alışveriş merkezlerinde engelli vatandaşlar için kurulun tekerlekli sandalye şarj alanlarının hizmete açılmaması tepkilere yok açtı.

AMİDA HABER- Diyarbakır'daki birçok alışveriş merkezi (AVM), engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tekerlekli sandalye şarj cihaz alanını hizmete açtı. Ancak, şarj cihazlarının çalışmaması, engelli vatandaşların büyük mağduriyet yaşamasına neden oluyor.

Yarı yolda kalıyorlar

Özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte AVM’ler hem serinlemek hem de sosyalleşmek amacıyla tercih edilen mekânlar arasında yer alıyor. Şarj cihazlarının çalışmaması engelli bireyler için ciddi bir sorun meydana getiriyor. Engelli vatandaşlar tekerlekli sandalyelerini şarj edemedikleri için ya yarı yolda kalıyor ya da AVM'lerde uzun süre kalamıyor. Bu durum engelli yurttaşların sosyal yaşamlarını olumsuz etkiliyor ve özgürlük alanları kısıtlıyor.

ceylan-avm1.jpg

‘Mağdur oluyoruz’

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Diyaliz Hastaları Hakları Koruma Derneği (Diyaliz-Der) Başkanı Mehmet Seven, Ceylan Park Karavil Alışveriş merkezinde şarj cihazının kurulduğu günden bu yana çalışmadığını ifade etti.

Seven, “Engelli vatandaşlar her yerde problem yaşıyor. Burada işimizi kolaylaştırmak için şarj cihazı alanı kuruldu. Fakat cihaz 5 yıldır, bir parçası eksik diye çalışmadı. Sümerpark'ta boşta olan cihazlar var, onları değerlendirebilirler. Mağdur oluyoruz. Kaç defa şikâyette bulundum. Fakat tadilatı yapılmadı, parçası gelecek diye bizi sürekli oyalıyorlar. AVM’lerde fazla zaman geçiremiyoruz. Tekerlekli sandalyenin şarjını göz önünde bulundurmak zorunda kalıyoruz. Geçen gün eve zor ulaştım. Bazı arkadaşlarımız yarı yolda kalıyor” dedi.

Talepler şu şekilde sıralandı

Seven, yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulmalarını, AVM yönetimlerinin bu konuda daha duyarlı davranması, AVM'lerin kendileri için daha erişilebilir hale getirilmesini ve bu tür sorunların tekrar yaşanmamasını talep etti.

Haber: Zelal Sinayiç

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.