Diyarbakır’da ‘Genç Yeryüzü Doktorları’ öğrencilerle bir araya geldi

Diyarbakır’da ‘Genç Yeryüzü Doktorları’ öğrencilerle bir araya geldi

Diyarbakır, Dicle Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları, özel bir okulda öğrencilerle bir araya geldi. Seminerde öğrencilerle bir araya gelen doktorlar, deneyimlerini paylaşmanın yanı sıra, bu bölüme nasıl başvuracakları hakkında bilgi verdi.

AMİDA HABER- 2005 yılında tıp fakültesi öğrencileri tarafından kurulan Genç Yeryüzü Doktorları (YYD) sağlık hizmetlerine erişimi olmayan insanlara sağlık hizmeti sunuyor. Türkiye'nin yanı sıra Afrika, Asya ve Avrupa gibi farklı ülkede gönüllülük esasında faaliyetlerini sürdüren topluluk, 2018 yılında Diyarbakır’da faaliyetlerine başladı.

Genç Yeryüzü Doktorlarının faaliyetleri

Dicle Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorlarının faaliyetleri arasında doğal afetler ve çatışmalar gibi acil durumlarda tıbbi yardım sağlamak, sağlık hizmetlerine erişimi olmayan topluluklar için sağlık kampları düzenlemek, mobil klinikler göndermek ve küresel sağlık sorunları hakkında farkındalık yaratmak yer alıyor.

Doktorlar bilgilerini paylaştı

Genç Yeryüzü Doktorları, Zeynel Hebun Güler’in başkanlığıyla özel bir okulda öğrenim gören öğrencilerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı. Doktorlar, seminerde öğrencilere kendi bölümleri hakkında bilgi vermenin yanı sıra, bu bölümlere nasıl başvurulabileceği hakkında deneyimlerini paylaştı.

Seminere Güler’in yanı sıra Baran Pekkol, Jiyan Asana, Meltem Karli, Beydanur Dağ, Semanur Uruç ve İdris Kurt katıldı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.