Diyarbakır’da maden arama çalışması: Köylüler ayaklandı

Diyarbakır’da maden arama çalışması: Köylüler ayaklandı

Kaynak:Hasan Kösen

Maden arama şirketlerinin hedefinde olan Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Hasandin Yaylası’nda bir araya gelen vatandaşlar, maden arama çalışmalarına karşı ayaklandı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Kulp ilçesine bağlı Hasandin Yaylası’nda maden arama çalışması için ilk sondaj vuruldu. Hasandin Yaylasına giden köylüler, maden ocağındaki çalışmaların durdurulmasını istedi. 12 köy ve mezranın etkileneceğini söyleyen köylüler, hayvansal ve tarımsal açıdan birçok kişiye geçim kaynağı olan bölgenin yok olacağını dile getirdi.

'Doğa katliamına izin vermeyeceğiz'

kulp2.jpg

Köylerinde maden ocağı istemediklerini belirten köylüler, duyarlılık çağrısında bulundu. Grup adına açıklama yapan İsmail Yüce, “Burada koruma altında bulunan ters lale gibi, onlarca bitki ve hayvan var. Burası Kulp’un akciğerleri konumunda. Dolayısıyla burada yapılacak herhangi bir maden faaliyeti bu ilçeyi yok edecek. Yine Hasandin Yaylası, 12 köy ve mezrada yaşayanların geçim kaynağı. Bir avuç şirketin kar hırsına karşı duracağız. Bunların doğa katliamlarına izin vermeyeceğiz. Biz “yaylama dokunma” demek için burada bulunuyoruz.

Haber: Hasan Kösen

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.