Diyarbakır’da şire üzüm hasadına başlandı: İşte fiyatı

Diyarbakır’da şire üzüm hasadına başlandı: İşte fiyatı
 Muhabir
Diyarbakır’ın bereketli topraklarında yetişen şire üzümü hasadına başlandı, pazardaki tezgahlarda yerini aldı.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın bereketli bağlarında gerçekleştirilen hasatta, farklı üzüm çeşitleri dikkatlice toplanıp satışa hazır hale getiriliyor. Üzümler, tüketilmek üzere Diyarbakır merkez ve çevre illerde satışa sunuluyor.

Tezgahlardaki yerini aldı

sire1.jpg

Özellikle Diyarbakır’ın Eğil ve Çermik’te yetişen şire üzümü Diyarbakır’da tezgahlarda yerini aldı. Diyarbakır şire üzümünnün kilosu 50 ile 60 TL’den satılıyor.

Pekmez, pestil ve sucuk için şire üzümü

Eylül ayında iyice olgunlaşan Şire üzümü, Diyarbakır merkez kırsal mahalle ve ilçelerde yetiştirilmekte. Özenle yetiştirilen Şire Üzümü Diyarbakırlılar için özellikle Ağustos ve Eylül ayında tüketilmekte ve sonbaharın favori meyvesi olarak bilinmekte.

sire-uzum.jpg

Soğuk havalarda olgunlaşıyor

Diyarbakır’ın meşhur, dillere destan şire üzümünün İlerleyen günlerde soğuk havaların etkisi ile daha fazla olgunlaşması bekleniyor. Adeta şire haline gele üzümler pekmez, pestil ve sucuk yapımında kullanılacak.

sire-uzum2.jpg

Yüzde yüz artış oldu

Geçen yıla kilosu 25 TL’ten satılan şire üzümün fiyatı bu yıl 50-60 TL’ten satılıyor. Semt pazarına gelen vatandaşlar, bir çok ürün fiyatının yüksek olduğu için alamadıklarını söyledi.

Foto: Murat Kaya

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.