Diyarbakır’da Turizm ve Gastronomi Fuarı: Hedef açıklandı

Diyarbakır’da Turizm ve Gastronomi Fuarı: Hedef açıklandı
Diyarbakır 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı önceki gün kapılarını ziyaretçilerine açtı. Hedef 100 bin ziyaretçi.

AMİDA HABER- Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuara 10 ilden 104 firma ve kuruluş temsilcisinin katıldı. 26 Mayıs’a kadar devam edecek olan fuarda paneller, söyleşiler ve workshoplar düzenlenecek.

Fuarda, bölgedeki illerin kültürel yemeklerinin yanı sıra, acenteler ve otellerin tanıtımı ile bölgenin turizm kapasitesini artırmak hedefleniyor.

‘100 bin ziyaretçi hedefliyoruz’

fuar2.jpg

OSB yönetim kurulu Başkanı Mustafa Fidan, bu yıl fuara 100 bin ziyaretçi hedeflediklerini belirtti. Böyle bir fuara ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını ifade eden Fidan: “Buradaki temel hedefimiz bir tanesi Mezopotamya daha iyi tanıtmak ve Diyarbakır’da turizmi daha çok öne çıkarabilmek. Fuarlar, bir kentin, bölgenin tanıtılmasında en öne plana çıkandır. Türkiye’de İstanbul ve İzmir’den sonra turizm fuarı sadece Diyarbakır’da yapılıyor. İnşallah bu daha da bölgesel olur. Diyarbakır’ın ve bölgenin tanıtılmasında daha çok katkı sağlar diye düşünüyoruz. Bu sene 100 bin ziyaretçi hedefliyoruz. Diyarbakırlı olarak, STK Başkanı olarak böyle fuarlara ev sahipliği yapmaktan onur duyuyorum şeref duyuyorum. Gelenler Diyarbakır’ı geziyordular, görüyorlar. Diyarbakır’a hiç gelmenler gelip gezip geri dönüyorlar” dedi.

‘Amacımız Mezopotamya’nın, bütün renklerini aktarmak’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi fuara Diyarbakır’ın tescilli yemekleri ile katıldı. Büyükşehir Belediyesi stadında görev yapan Arkeolog Sadık Yasin: “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ev sahibi olarak bu fuara katıldık. Burada ki temel amacımız Mezopotamya’nın, coğrafyanın bütün renklerini, gastronomisini gelen misafirlere aktarmak. En azından bölgeye yeni turizm lokasyonu oluşturmak, dolayısıyla büyük bir katılım sağlamayı hedefliyoruz. Fuara gelen ziyaretçilerimize hem bölgemizi tanıtacak rehber defterleri ve hediyelik eşyalar veriyoruz. Diyarbakır’ın, Mezopotamya’nın bütün etkileşimleri sonucu oluşan yemeklerimizi, kültürümüzü, gastronomimizi bütün dünyaya yaymak istiyoruz” dedi.

‘Yoğun bir fuar katılımı da gördük’

anemon.jpg

Fuarda yoğun bir katılım beklediklerini söyleyen Anemon Otel müdürü Özgür Arsoy : “2.’si düzenlenen Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı otel olarak katılım sağladık. Önceki fuarda Anemon merkez kadrosu ile katılım şansı yakalamıştı. Bu sene yoğunluktan kaynaklı sadece Diyarbakır Anemon otel olarak katılabildik. Otellerin, acentelerin, hizmet sektöründe bulunan çoğu fuara katılım sağlamış durumda. Oldukça yoğun bir sezon beklediğimiz için, oldukça yoğun bir fuar katılımı da gördük. Çoğumuz bir araya gelebildik, mutluyuz. Yoğun bir katılım ve talep bekliyoruz. Yeni acenteler kendileri tanımak için buradalar. Katılımdan şu an mutluyuz. Bu fuarların devamını dilerim” diye konuştu.

‘Mezopotamya evrensel bir yerdir’

fuar3.jpg

Mezopotamya’nın medeniyetlerin beşiği olduğunu dile getiren Cumhuriyet Halk partisi İl Kadın Kolları başkanı Arzu Özdoğan, şöyle konuştu: “Mezopotamya evrensel bir yerdir. Dolayısıyla buradaki yemeğimiz, kültürümüz ve turizmimiz her zaman çok farklıdır. Mezopotamya medeniyetlerin beşiğidir. Bu tür fuarların bölgenin tanıtılmasında çok büyük katkısı olacaktır. Bundan sonraki süreçlerde devamını diliyoruz. Bölgedeki bütün iller, oteller bütün gelenek ve kültürleri ile buradalar, bu çok güzel. İmkânı olan herkesin gelip ziyaret etmesini, katkıda bulunmasını ve Mezopotamya kültürünü benimseyen herkesin bugün burada olması gerekiyor.”

goqk-erwgaar8qd.jpg

‘Hedefimiz unutulmuş olan ürünleri gün yüzüne çıkartmak’

Mezopotamya’da kaybolan lezzetleri, yeninde gün yüzüne çıkartmayı hedefleyen Alaattin Kılıç, şunları söyledi: “Mezopotamya bulunan bütün ekmek çeşitlerini burada sergiliyoruz. Buradaki temek hedefimiz unutulmuş olan ürünleri gün yüzüne çıkartmak. Yeni nesillere aktarmak. Çok büyük bir yoğunluk var ve bu yoğunluktan kaynaklı taleplere karşılık veremiyoruz. Mezopotamya yeni yeni keşfediliyor. Ama çıkış noktası ise yine buralar.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.