Diyarbakır'da 'Yeşil Umutlar Projesi': 1000 öğrenci tohumdan fidan üretecek

Diyarbakır'da 'Yeşil Umutlar Projesi': 1000 öğrenci tohumdan fidan üretecek
Diyarbakır'da "Yeşil Umutlar Projesi" kapsamında yaklaşık 1000 öğrenci, kendilerine dağıtılan tohumları yaz tatili boyunca fidan haline getirecek.

AMİDA HABER – Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün desteğiyle merkez Sur ilçesindeki Melik Ahmet İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ömer Yıldırım ve Müdür Yardımcısı Naile Korkut tarafından öğrencilerin doğa bilincini artırmak, ağaçlandırma konusunda deneyim kazanmalarını sağlamak, tohumun fidana dönüşüm sürecini öğretmek, çevre ve doğa bilinci oluşturmak amacıyla "Yeşil Umutlar Projesi" başlatıldı.

tohum-fidan-diyarbakir1.jpg

Proje kapsamında okul bahçesinde öğrencilere tohumların yetiştirilmesi, fidanın ekim aşaması ve bakımının nasıl yapılacağı konusunda teorik ve pratik eğitim veren Yıldırım ve Korkut, daha sonra öğrencilere saksı ile tohum dağıttı.

tohum-fidan-diyarbakirii.jpg

1000 öğrenci yazın tohumları fidana dönüştürecek

Okuldaki öğrencilerin yanı sıra ilçedeki ortaokul öğrencileriyle birlikte yaklaşık 1000 öğrenciyi kapsayan proje ile yaz tatilinde öğrenciler tohumları fidana dönüştürecek.

Müdür Yardımcısı ve proje koordinatörü Naile Korkut, Sorumluluk bilinci kazanılması amacıyla projeyi hazırladıklarını belirterek, öğrencilerin küçük yaştan itibaren doğaya duyarlı hale gelmeleri için çabaladıklarını dile getirdi.

tohum-fidan-diyarbakirii-001.jpg

Korkut, proje hakkın şu bilgileri verdi:

"Çocuklara tohum ekmenin nasıl yapılacağını öğrettik ve yaz tatilinde onlara ödev olarak verdik. Yaz tatili boyunca çocuklar, tohumların fidana dönüştürülme sürecini gözlemleyecek. Daha sonra okullar açıldığında getirdikleri fidanları uygun bir yere dikip hatıra ormanı oluşturmayı planlıyoruz. Çocukların sorumluluk bilincinin yükselmesini istiyoruz. Yetiştirdikleri fidanlara çocukların ismini vereceğiz. Asıl amacımız çocuklarda doğa ve geri dönüşüm bilincinin oluşmasıdır. Çocuklara güzel ve daha yeşil bir gelecek bırakmamız lazım." (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.