Diyarbakır’da zorunlu su kesinti süresi uzadı: Vatandaş mağdur

Diyarbakır’da zorunlu su kesinti süresi uzadı: Vatandaş mağdur

Kaynak:Hasan Kösen

Diyarbakır’ın iki İlçesi’ndeki 11 saatlik zorunlu su kesintileri 24 saati aştı. Mağdur olan vatandaşlar çalışmaların hızlandırılmasını istedi. DİSKİ’den ise konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (DİSKİ), önceki gün yaptığı duyuru ile Kayapınar ilçesinde 230 metrelik iki yeni içme suyu hattının devreye sokulacağı, bu nedenle bazı mahallelerde 11 saatlik zorunlu kesinti olacağını duyurdu.

diski-su4.jpeg

Vatandaş: Çalışmalar hızlansın

Ancak 11 saatlik zorunlu su kesintisinin üzerinden 24 saat geçmesine rağmen İki İlçe’nin bazı mahallelerine hala su verilmedi. Haber merkezimize durumu bildiren vatandaşlar mağdur olduklarını söyledi.

Tankerle su taşındı

e0334891-a432-4718-a467-82753cd8081d.jpg

Kayapınar İlçesi Medya Mahallesindeki su kesintisi nedeniyle mağdur olan bazı bina sakinleri, tanker kiralayarak evlerine su taşıdı.

DİSKİ açıklama yapmıştı

15 Temmuz günü açıklama yapan DİSKİ, imarda yapı alanı içerisinde kalan mevcut içme suyu hatlarının iptal edilerek yeni iki hat döşediğini açıklamıştı. Yapılan çalışmanın ilk etapta 16.07.204 tarihinde 120 metre Q1200 mm çapındaki hattın mevcut şebekeye bağlanma işlemi yapılacağı bundan dolayı da geçici su kesintisinin olacağını bildirdi.

diski-su3.jpeg

DİSKİ ekiplerinin çalışmalarından dolayı 16.07.2024 tarihinde saat 19.00 ile 17.06.2024 tarihinde saat 06.00 arasında Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinin bazı bölgelerinde zorunlu su kesintisi olacağı paylaşıldı.

Su kesintisinin yapıldığı bölgeler

Diyarbakır Yenişehir ilçesi; Dokuzçeltik, Fabrika, Yolaltı mahalleleri

Diyarbakır Kayapınar ilçesi; Diclekent, Medya, Mezopotamya mahalleleri

Haber: Hasan Kösen

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum