Görülmesi en zor canlılardan biri Erzincan’da görüntülendi

Görülmesi en zor canlılardan biri Erzincan’da görüntülendi

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Erzincan’ın Tatlısu köyünde, nesli tükenme tehlikesi altında olan yediuyur, bir evin duvarında görüntülendi.

AMİDA HABER- Erzincan’ın Tatlısu köyünde, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan yediuyur, bir evin duvarında görüntülendi. Görülmesi en zor canlılardan biri olarak bilinen yediuyur, Erzincan’a yaz tatili için gelen gurbetçi Serdar Yıldırım ve ailesinin dikkatini çekti.

aw265091-02.jpg

Yıldırım ve ailesi, evlerinin bahçesinde otururken duvarda bir hayvan fark etti. Başta fare olduğunu düşünen aile, süpürgeyle hayvanı evden uzaklaştırmaya çalıştı. Ancak, yapısı itibarıyla fare olmadığını fark eden aile, duvardaki canlıyı cep telefonu kamerasıyla kayda aldı. Daha sonra yapılan araştırmada, duvarda görülen hayvanın yediuyur olduğu anlaşıldı.

aw265091-03.jpg

Serdar Yıldırım, “Kış boyunca evimiz kapalı kalıyor. Yaz geldiğinde açtığımızda bu sürprizle karşılaştık. Evimizin içinde, kenarında bir fare türü gördük. İlk başta bunu kovalamaya çalıştık. Türün farklı bir çeşit olduğunu sonra anladık. Kuyruğu farelere benzeyen bir tür değildi. Bu durumu anlayınca canlıyı görüntülemeye karar verdik. Çektiklerimizi daha sonra bu işi bilen dostlarımıza gönderdim ve bunun yediuyur olduğunu öğrendik,” dedi.

Yediuyur, özellikle gece aktif olan ve nadiren görülen bir tür olması nedeniyle doğa severler ve araştırmacılar için büyük bir ilgi konusu olmaya devam ediyor

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.