Karslı ünlü oyuncu Peker Açıkalın'dan kötü haber!

Karslı ünlü oyuncu Peker Açıkalın'dan kötü haber!

Kaynak:Magazin Burada

Avrupa Yakası'nın Gaffur'u olarak hafızalara kazınan Karslı Peker Açıkalın'ın beyin kanaması geçirdiği öğrenildi.

AMİDA HABER- Sevilen ünlü oyuncu Peker Açıkalın beyin kanaması geçirdi öğrenildi. Ameliyat olması beklenen Peker Açıkalın, geçtiğimiz yıllarda kalp krizi geçirmiş uzun süre tedavi görmüştü. Konuşma yetisini kaybettiği iddia edilen Peker Açıkalın'ın son sağlık durumu merak konusu oldu.

Magazin Burada'nın haberine göre; konuşma yetisini kaybettiği ve bir dizi ameliyat geçireceği iddia edilen Açıkalın'ın hastane dosyasına ise gizlilik kararı getirildiği öğrenildi.

2014 yılında kalbine mitral kapak takılan oyuncu Peker Açıkalın, 2011 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu ölümden dönen oyuncuya kalp pili takılmıştı.

Avrupa Yakası'nın Gaffur'u Peker Açıkalın, ilk kez 1982 yılında 'Kim Bunlar?' adlı televizyon programı ile ekranlarda yerini aldı. Kısa zamanda seyircinin günlünü kazanan yetenekli oyuncu Çiçek Taksi, Ekmek Teknesi, Avrupa Yakası, Mert ile Gert ve Yahşi Cazibe dizilerinde canlandırdığı rollerle hafızalara kazındı.

1963 yılında Kars'ta dünyaya gelen Peker Açıkalın'ın beyin kanaması geçirmesi sevenlerini üzerken, kendisinden gelecek iyi haberleri bekliyor.

pekeracikalin.jpeg

Peker Açıkalın kimdir?

1963 yılında Kars'ta dünyaya gelen Peker Açıkalın, ilkokul ve lise eğitiminin ardından küçük yaşlardan itibaren sanata ilgi duyduğu için İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girdi ve buradan mezun oldu. Mezun olduktan sonra Nedim Saban, Taner Barlas ve Ali Poyrazoğlu tiyatrolarında oyunculuk yapan Açıkalın, 1992 yılında "Kim Bunlar?" isimli televizyon programı ile TRT 1 kanalında kitlelerin önüne çıkmıştır.

Kariyeri boyunca; Gülşen Abi, Çiçek Taksi, Ekmek Teknesi, Ev Hali, Mert ile Gert, Türkün Uzayla İmtihanı, Yahşi Cazibe, Yalan Dünya gibi birçok dizi projesinde yer alan Peker Açıkalın'ın en bilinen ve akıllarda en çok kalan dizisi ise Avrupa Yakası oldu, bu dizde Sütçüoğlu Apartmanı'nın kapıcı ailesinin oğlu olarak karşımıza çıkmış, psikopat tavırları ve çizgili pijaması ile uzun süre adından söz ettirmiştir. Avrupa Yakası'nda kendine özgü çakkıdı dansı ile de hafızalara kazınan sevilen oyuncu, 1,5 yıl rol aldığı diziden çeşitli sebeplerden dolayı ayrılmıştır.

Dizi projelerinin yanı sıra çok sayıda sinema filminde de rol alan Peker Açıkalın; Kara Kentin Çocukları, Hababam Sınıfı Merhaba, Hababam Sınıfı Askerde, Hababam Sınıfı Üç Buçuk, Maskeli Beşler İntikam Peşinde, Maskeli Beşler: Kıbrıs,Türkler Çıldırmış Olmalı, Polis Akademisi Alaturka ve son olarak da Mahsun Kırmızıgül'ün filmi "Vezir Parmağı"nda rol almıştır.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.