Meclis’ten çıkacak yasayı beklemediler: 20 köpeğe iğneli ölüm

Meclis’ten çıkacak yasayı beklemediler: 20 köpeğe iğneli ölüm
Sokak köpeklerini "uyutma"yı içeren yasa tasarısı meclisten geçmeden Yozgat'ta 20 köpeğin iğne ile öldürülmesi olayı gündeme oturdu.

AMİDA HABER – Yozgat’ın Azizli Mahallesi bölgesinde bulunan Katı Atık Tesisleri yolu üzerinde 20’nin üzerinde köpek ölü bulundu. Yapılan incelemelerde köpeklerin şırıngayla kimyasal madde kullanılarak öldürülüp, toplu halde dağlık alana bırakıldığı tespit edildi.

Aynı bölgede 30’a yakın yavru ve yetişkin köpek terkedildi. Öldürülen köpekler belediye ekiplerinin kazdığı kuyuya gömülürken, hayatta kalan diğer yavru ve yetişkin köpekler belediye ekipleri tarafından barınağa götürülerek tedavi ve bakıma alındı.

‘Bir vahşete tanık olduk’

yozgat-kopekkk.jpg

İhbar üzerine bölgeye giden Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan: "Bugün hakikaten insan olarak üzüldüğümüz bir manzarayı, bir vahşeti yaşadık, daha doğrusu tanık olduk.” dedi.

Kazım Arslan, “Üniversitede görevli bir öğretim görevlisi arkadaşımız bize ihbarda bulundu, kendimiz oraya gittik. Bizim katı atık tesisimiz var, oraya yaklaşık 200 metre, 300 metre mesafede, 20’nin üzerinde yetişkin köpeğin zehirlenerek öldürülüp, oraya atıldığını gördük. Bunlar iğneyle zehirlenmişler. Başka bir yerde zehirleyip getirip, oraya muhtemelen kamyon kasasından üst üste atıp gitmişler. Daha kötü olanı da bunların yavruları vardı. Onlarca yavruyu, zannediyorum 30’un üzerinde yavru vardı o bölgede, onlar da perişan bir haldeydi. Bunu kabul etmek mümkün değil. Böyle bir vahşetin savunulacak hiçbir tarafı olamaz. Hayvanlarla ilgili bir yasanın görüşüldüğü dönemde, hayvanların uyutulmasının bahsedildiği bir dönemde böyle bir vahşeti kabul etmemiz mümkün değil. Bunu yapanları da insan kabul etmek mümkün değil. " şeklinde konuştu.

Yozgat Valiliği, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.