Sur Ziraat Odası Başkan Adayı Alakuş: Hizmet için adayım

Sur Ziraat Odası Başkan Adayı Alakuş: Hizmet için adayım

Diyarbakır Sur Ziraat Odası Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Kengerli Köyü Muhtarı Aydın Alakuş, “Hizmet için adayız. Çiftçimizin sorunlarının çözümü için elimizden geleni yapacağız” dedi.

AMİDA HABER- Diyarbakır Sur Ziraat Odası 2 Şubat’ta seçime gidecek. Seçimde Kengerli Köyü Muhtarı Aydın Alakuş da adaylığını açıkladı. Amida Haber’e konuşan Alakuş, seçilmesi durumunda projelerini Amida Haber’e anlattı. Aydın Alakuş, çiftçiye hizmet için aday olduklarını belirterek, “Bizim derdimiz hizmet, çiftçilerimize her türlü olanak sağlanacak”

‘Arazilerin ÇKS kaydı yapılmadı’

2023 yılında Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) çıkan sorunlardan dolayı, mevcut yönetimin hiçbir çalışması olmadığını söyleyen Alakuş, “Ziraat Odası bu süreçte sadece seçime odaklanmış ve çiftçiyi bu sorunlarla baş başa bırakmıştır. ÇKS işlemi hiçbir şekilde amacına ulaşmamıştır. Bakanlığa soruyoruz, e-devlet üzerinden kaç başarılı işlem gerçekleşmiştir. Şuan ilimizde müşterek arazilerde yüzde 20’ye yakın arazinin ÇKS kaydı yapılmamıştır. Yapılan dosyalarda ‘muhtar onayı kalkacak’ denildi, ama her bir dosyada yüzlerce kira kontratı yapılmaktadır” dedi.

sur-tarim.jpg

‘Hükümete hangi öneride bulundular?’

Mevcut yönetimin hükümete çiftçinin sorunlarını aktarırken, hiçbir öneride bulunmadığı iddiasında bulunan Alakuş, şunları söyledi: “Odamız bugüne kadar çiftçiye belge satmaktan başka hangi işi yapmıştır? Devlet tarafından yapılan yüzde 50-65 hibeli desteklerle alakalı çiftçiye hangi hizmeti sunmuştur. Çiftçinin girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla herhangi bir girişimi olmamıştır. Acaba görev ve yetkilerini biliyorlar mı? Odanın kuruluş amacını biliyorlar mı? Türkiye’de sayıları 10/1 olmayan sendikalardan hükümetlerle masaya otururken, hükümetle herhangi bir öneride bulunmamışlar mı? Bu suç bizim mi? Yoksa temsil yetkisi verdiğimiz yöneticilerin mi? Odayı eleştirdiğimiz zaman verdikleri cevap ‘Biz yeni oda yaptık’ diyorlar. Bizim yeni binaya ihtiyacımız yok. Bizim, bizleri her ortamda cesaretle savunacak yöneticilere ihtiyacımız vardır.”

‘Yeni birimler oluşturacağız’

Aydın Alakuş, seçilmesi durumunda, çiftçilerin sorunlarının çözümü için yeni birimler oluşturacaklarını belirterek, projelerini şu şekilde anlattı: “Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Fakültesi, Ticaret Borsası ve Tarım İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışma grubu oluşturulacak. Çiftçinin Ziraat Bankası ile yaşadığı sıkıntılara çözüm önerilerinde bulunacağız. Devlet destekli projelerde çiftçiye danışmanlık hizmeti sunulacak. Çiftçimizin tarım il ve ilçe müdürlüklerinde yaşadığı sıkıntılarla alakalı, bu kurumlarla koordineli çalışılarak çiftçimizin sıkıntılarının giderilmesi için bütün imkanlar kullanılacak. Oda bünyesinde istihdam edilecek ziraat mühendisi ve veteriner hekim ile sürekli sahada olup çiftçimizin sorunlarına çözüm üretilecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum