Van Gölü Havzası’nda Flamingo şöleni

Van Gölü Havzası’nda Flamingo şöleni

Kaynak:Anadolu Ajansı

Türkiye'de binlerce göçmen kuş türünün ev sahipliğini yapan Van Gölü Havzası, yüzlerce flamingoya ağırladı.

AMİDA HABER - Sıcaklar iyice kendini hissettirmesiyle beraber, göç rotalarındaki binlerce flamingo Van Gölü'ne tercih etti. İri gövdeleri, zarif boyunları ve uzun bacaklarıyla dikkat çeken flamingolar, bölge halkına ve ziyaretçilere etkileyici bir manzara sunuyor.

Kuzey Afrika'dan İran'a uzanan göç yollarında, Van Gölü kuşlar için geniş bir beslenme alanı sağlıyor. Flamingolar, kasım ayına kadar gölde kalarak bu dönemde bolca beslenip güç topladıktan sonra daha sıcak bölgelere doğru yola çıkıyor.

flamingo-van.jpg

Muradiye ilçesinin kıyılarında yoğunluk gösteren flamingolar, İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından korunuyor.

Flamingolar: ‘Büyük bir seyir zevki oluşturuyorlar’

van-golu-havzasi-1.jpg

Muradiye Kaymakamı Melih Aydoğan, her yıl olduğu gibi bu yıl da bölgenin flamingolara ev sahipliği yaptığını belirtti. Flamingoların göle renk kattığını ifade eden Aydoğan, “Bu sene de flamingolar bölgemize gelmeye başladı. Hem vatandaşlar hem de turistler için büyük bir seyir zevki oluşturuyorlar. Yaz boyunca onları misafir edeceğiz ve bölgemizin sulak alan zenginliği sayesinde göçmen kuşların uğrak yeri olmaya devam edeceğiz. Herkesi bu görsel şöleni yaşamaya davet ediyoruz” dedi.

‘Doğayı korursak yüzlerce kuş türünü ağırlarız’

van-golu-havzasi-2.jpg

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş ise Van Gölü Havzası'nın çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yaptığını ifade etti. Akkuş, "Özellikle göle dökülen akarsular verimli ve besin yönünden zengin. Göle dökülen en büyük akarsulardan birisi bulunduğumuz mevkideki Bendimahi Çayı. Derinliğin yarım metrenin altında olması su kuşları için oldukça verimli alanların, habitatların oluşmasını sağlıyor. Şu an arkamızda yüzlerce pembe renkleriyle flamingoları görüyoruz. Havalandıkları zaman adeta görsel şölen oluşturuyorlar. Doğal kaynakları korursak buradaki yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapmaya devam ederiz" diye konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.