Osman Ergün

Osman Ergün

SORUNUN ÇÖZÜMÜ NEREDE VE KİMDE?

SORUNUN ÇÖZÜMÜ NEREDE VE KİMDE?

SORUNUN ÇÖZÜMÜ NEREDE VE KİMDE?

Diyarbakır'da burunlardaki tatsız koku.

Diyarbakır'da çöp sorunu her geçen gün artıyor. Şehrin sokaklarında dolaştığınızda, çöp konteynerlerinin ve çöp kovalarının eksikliği hemen göze çarpıyor. Bu eksiklik nedeniyle sokaklarda artan çöp yığınlarını görmek mümkün. Kent sakinleri bu duruma alışmış gibi görünse de, şehre yeni gelenlerin dikkatini çekiyor. Biraz daha vakit geçirildiğinde, herkesin aslında bu durumdan şikayetçi olduğu, ancak yıllardır çözülemeyen bir sorun olduğu ortaya çıkıyor.

Çöp sorununun temel nedeni olarak 2015 yılında yaşanan çatışmalı süreç gösterilse de, sorunun asıl kaynağının bu olmadığı anlaşılıyor. Çatışmalar her ne kadar belirli bölgelerde yaşanmış olsa da, şehrin tamamında aynı sorunla karşı karşıya kalıyoruz. Diyarbakır, normalleşme sürecine girmiş olmasına rağmen bu sorun neden hala çözülmüyor?

Akşamları belirli bir saatte sokaklardan geçmek imkansız hale geliyor. Çöp kamyonlarının geçeceği saatlerde, kentteki bina sakinleri ve esnaf çöplerini caddelere, yolların üzerine bırakıyor. Her adımda çöp yığınlarıyla karşılaşıyoruz. Bu çöpler burunlarda tatsız  bir koku bırakıyor. Diyarbakır'da birçok olumsuzluk varken, çöp sorununun bu kadar büyümesi insanların moralini bozmuş durumda.

Şimdi, bu sorunun çözümü nerede, kimde?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Ergün Arşivi