Ahmet Türk: Seçim süreci ve aday belirlemede ciddi sorunlar vardı

Ahmet Türk: Seçim süreci ve aday belirlemede ciddi sorunlar vardı

Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Türkiye geneli oylarında ciddi bir düşüş yaşayan HDP’nin seçim stratejisine önemli değerlendirmede bulundu. Türk, seçim süreci ve aday belirlemelerin ciddi sorunlar yarattığını söyledi.

AMİDA HABER- HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bugün aktif siyaseti bıraktığını duyurdu. Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Demirtaş’ın siyaseti bırakma kararına ilişkin 10 Haber’e konuştu.

‘Demirtaş ile konuşacağım’

Demirtaş ile verdiği kararın nedenlerini konuşacağını kaydeden Türk, Demirtaş’ın "Sesim yankılanıp bana geri dönüyor" diyerek eleştirilerinin dikkate alınmadığını belirttiği kısmı "doğru bulmadığını" aktardı. Türk, "Partinin bir merkezi var, onlarla dayanışma içinde sürdürülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'Örgütlü bir yapı yoktu'

Demirtaş'ın seçim sürecine dair eleştirilerine destek veren Türk, "Örgütlü bir yapı yoktu. Parti içinde birçok genel merkez oluştu" diye konuştu.

'Adaylıklardan programa eksiklik vardı'

Sandık sonuçlarına dair , "Hepimizin yeniden düşünmesi gerekiyor" ifadelerini kullanan Türk, "Seçim sürecinde eksiklik vardı. Bu eksiklikler, adaylıklardan programa birçok yerdeydi. Kürt bölgelerindeki sonuçlar bunu gösteriyor. Bundan sonra halk konuşacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.