Arefe gecesi kaçmışlardı: 20 kilometre uzakta bulundular!

Arefe gecesi kaçmışlardı: 20 kilometre uzakta bulundular!
Kurban Bayramı’nın arefe gecesi ambardan kaçan 3 kurbanlık koç, 20 saat sonra ilçeye 20 kilometre uzaklıkta dağlık bir alanda bulundu.

AMİDA HABER - Batman'ın Sason ilçesinde, Kurban Bayramı arifesinde yaşanan ilginç olayda, 3 kurbanlık koç kaybolduktan 20 saat sonra bulundu. Edinilen bilgilere göre, Burhan Bulgan adlı vatandaş, Kurban Bayramı sabahı kesmek üzere aldığı 3 koçu ambara koydu. Ancak sabah koçları kesmek için ambara giren Bulgan, koçların kaybolduğunu fark etti ve çevrede aramaya başladı.

kurbanlik.jpg

Tüm aramalara rağmen koçları bulamayan Bulgan, 20 saat sonra ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Boğazkapı Köyü’nden müjdeli haberi aldı. Koçları bulan köylüler, hayvanların köyde olduğunu Bulgan'a bildirdi. Bunun üzerine Bulgan, köye giderek koçlarını teslim aldı.

Olayla ilgili olarak, sabah bayram namazından dönerken 3 koçu bulan Sadi Uçar, sosyal medya üzerinden sahiplerine ulaşarak hayvanları teslim ettiğini belirtti. Uçar, koçların sahibine ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

kurbanlik3.jpg

‘Koçları keserek vatandaşlara dağıtacağım’

Kurbanlık koçlarını bulduğu için çok mutlu olduğunu belirten Burhan Bulgan, “Kurbanlık için aldığımız koçlarım ambardan kaçarak ilçeden 20 kilometre uzaklıktaki Boğazkapı Köyü’ne gitti. Onları gören duyarlı bir vatandaş sosyal medya üzerinden sahibini aramaya çalışınca biz de gördük. Gidip koçlarımızı aldık. İlçe merkezinde her yeri aramamıza rağmen onları bulamamıştık. İnşallah onları keserek kurban görevimizi yerine getirerek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacağız” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.