Demirtaş’tan Diyarbakır açıklaması: Aynı ‘jest’ tutuklandığımda da yapılmıştı

Demirtaş’tan Diyarbakır açıklaması: Aynı ‘jest’ tutuklandığımda da yapılmıştı
Son dakika: HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır ziyaretine ilişkin ilk kez konuştu. Demirtaş, “Ortada jest değil, konumum nedeniyle ve güvenlik hassasiyetiyle bir zorunluluk vardı” dedi.

AMİDA HABER- Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı. Demirtaş, kalp krizi geçiren babasını görmesi için özel jetle götürülme sürecini ve yolculuk esnasında yaşananlara dair soruları yanıtladı.

Demirtaş’ın sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

Babanızı ziyaret etmenize izin verilmesini bekliyor muydunuz? Babanızın, annenizin ve eşinizin ziyaretten haberi var mıydı?

Geçen yıl da iki defa annem için benzer başvuruyu yapmıştım, ekinde sağlık kurulu raporu olmadığı gerekçesiyle talebim reddedilmişti. Annemin hayati tehlikesi olmasına rağmen doktorlar rapor vermeye bile çekiniyorlardı açıkçası.

Kimileri size jest yapıldığını iddia ediyor. Bu bir jest midir?

Aynı jesti tutuklandığımda da yapmıştılar

Galiba özel durumum nedeniyle böylesi bir güvenlik tedbiriyle götürüldüm. Yoksa aynı ‘jesti’ ilk tutuklandığımızda da yapmışlardı. Kimse de “Neden jetle ve helikopterle hapishaneye götürdünüz?” diye sormadı.

Yani ortada jest değil, konumum nedeniyle ve güvenlik hassasiyetiyle bir zorunluluk vardı sanırım. İzin verilmeyebilirdi de tabii. Bunun da sadece Cumhurbaşkanı’nın onayıyla yapılabileceğini bilecek kadar deneyimliyim.

Sonuçta insani bir durumdu, altından büyük siyasi mesajlar çıkarmak doğru değil. Unutulmasın ki, biz altı yıldır suçsuz yere ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarına rağmen ailemizden binlerce kilometre ötede, 12 metrekarelik bir hücrede tutuluyoruz.

Bence sorgulanması gereken budur. Yoksa insani tavra karşı benim de tavrım saygı çerçevesindedir.

Demirtaş'ın Diyarbakır ziyaretini Amida Haber duyurmuştu

Türkiye, Demirtaş'ın kalp krizi geçiren babasını ziyaret etmesini ve özel jetle Edirne'ye geri götürüldüğünü Amida Haber duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.