HDP'li Sancar: Çözüm için atılacak adımları karşılıksız bırakmayız

HDP'li Sancar: Çözüm için atılacak adımları karşılıksız bırakmayız
Ağrı’da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, AK Parti-HDP ziyaretine ilişkin, “İçi boş hamleler bunlar. Biz hiçbir zaman gerçek bir çözüm için atılacak dürüst samimi adımları karşılıksız koymayız " dedi.

AMİDA HABER- HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın katılımıyla Ağrı 4’üncü Olağan İl Kongresi gerçekleşti. Kongreye HDP’li vekiller Abdullah Koç, Dilan Dirayet Taşdemir ve önceki dönem Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık ile Sema Yüce katıldı.

Boş hamlelere kanacak değiliz

“Cumhur ve Millet ittifakına mahkum değiliz” diyen Sancar HDP’nin alternatifsiz olmadığını söyledi. Sancar şunları söyledi, “Bu rejim kendini içi boş hamlelerle sürdürebileceğini sanıyorsa yanılıyor. İçi boş hamleler bunlar. Biz hiçbir zaman gerçek bir çözüm için atılacak dürüst samimi adımları karşılıksız koymayız ama kimse de bizi boş hamlelere kanacak gibi düşünmesin. Burada on yılların bedel ödeyerek büyüyen mücadelesi var. Bizler kimin neyi neden yaptığını, amacının ne olduğunu bilecek tecrübeye, birikime, akla ve iradeye sahibiz. Şuradan biraz daha hatırlatayım. Öyle boş hamlelerle HDP’ye yönelik spekülasyonlar yapanlar da biraz mahcup olsunlar, biraz hicap duysunlar. Yıllardır aynı senaryoyu tekrar ediyorlar. Bizler mücadeleyi öyle korunaklı yerlere sığınarak yapmıyoruz. Muhalefet bizim güvenli sığınaklarda yaptığımız bir iş değildir. Bedel ödeyerek, inançla hiçbir başka beklentimiz olmadan yürüttüğümüz bir şeydir mücadele. Muhalefet de ancak böyle yapılır. İşte mücadeleyi böyle yürüttüğümüz için onlarca, yüzlerce, binlerce yoldaşımız rehin tutuluyor cezaevinde” şeklinde konuştu.

Kürt sorununu müzakere edebiliriz

“Biz kimin hangi manevrayı, hangi amaçla yaptığını biliriz” diyen Sancar şöyle devam etti, “Eski eş genel başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye eşbaşkanlarımız, meclis üyelerimiz, il ve ilçe yöneticilerimiz niye hala içerdeler? Çünkü onlar kolayı seçmiyorlar, korunaklı yerlere geçerek öyle sözde muhalefet yapmıyorlar. Gerçek dönüşüm, özgürlük ve barış için kararlı ve inançlı mücadele yürüttükleri için bedel ödüyorlar. Biz kimin hangi manevrayı, hangi amaçla yaptığını da bu mücadele deneyimimiz ve kararlılığımızla biliriz. Her boş hamlenin, sahte manevranın nereye gideceğini gayet iyi görüyoruz. Tedbirimizi alırız ama aynı zamanda gerçekten Kürt sorununda demokratik çözüme, Türkiye’de demokrasi ve hukuka gidecek yolu açmak için kim hangi adımı cesaretle, samimiyetle ve şeffaflıkla atarsa, buradayız, onu da konuşuruz, müzakere edebiliriz. Mücadeleyi en kararlı şekilde yaparız, müzakereyi en ustaca yürütürüz” dedi.

Hangi kararları alırsak size danışacağız

2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı için aday çalışmalarını başlattıklarını kaydeden Sancar, “Gördük ki halkımız kararlı, inançlı. Halkımız iradesine güveniyor. Bu iradeye güvenmenin yansımasının da bizim onlara sadakatimiz olduğunu biliyor. Biz onlara bağlıyız, size bağlıyız. Siz nereyi işaret ederseniz, orada yürüyeceğiz. Hangi kararı alırsak alalım, size danışacağız. Büyüyoruz, güçleniyoruz. Çağrılarımızı yapıyoruz, ilkelerimizi ortaya koyuyoruz, yolumuzda yürümeye devam ediyoruz. Aday çıkarma çalışmalarımızı başlattığımızı da söyledik. Ama stratejimizin özü devam ediyor. Biz istiyoruz ki demokratik cumhuriyete, özgürlüğe, barışa giden yolu açacak seçeneği toplumsal ve siyasal muhalefetle birlikte aşalım. Eğer bu konuda sorumluluğun gereğini birileri yerine getirmiyorsa, halka hesap versinler. Onlar böyle devam etsinler, biz de yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Yolumuzda yürüyeceğiz ve bu yol bizi mutlaka en yakın zamanda özgürlüğe ve demokrasiye götürecek. Savaş politikalarını çökerteceğiz, soygun düzenine son vereceğiz, demokrasi ve barışı birlikte kuracağız. Yolumuzda yürümekte kararlıyız” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.