İranlı dağcının cenazesi Ağrı Dağı’ndan indirildi

İranlı dağcının cenazesi Ağrı Dağı’ndan indirildi
Ağrı Dağı'na tırmanan İranlı bir dağcının iddialara göre iniş yolunda kayalıklardan düşmesi sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi. İranlı dağcının cenazesini Diyarbakır AFAD ekipleri ulaşarak karaya ulaştırdı.

AMİDA HABER - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine gelen 3 dağcı, 14 Haziran tarihinde Ağrı Dağı'na tırmanış için hareket etti. 5 bin 137 metrelik zirveye ulaşan dağcılar, dönüş yolunda 4 bin 600 metre yüksekliğe indiklerinde, Ekber Helil (47) isimli dağcı iddiaya göre kayarak düştü. Helil, 4 bin 300 metreye kadar sürüklendikten sonra olay yerinde hayatını kaybetti.

dagci-001.jpg

Diyarbakır AFAD ekibi gitti

Olayı fark eden diğer dağcılar, durumu hemen jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerine bildirdi. Karın erimesi ve taş düşmeleri gibi risklerin bulunduğu bölgede, ekipler halatlar yardımıyla dağcının cenazesine ulaştı. Zorlu bir operasyonun ardından İranlı dağcının cenazesi, ambulansın beklediği 3 bin 200 metredeki kampa taşındı.

dagci1.jpg

İranlı dağcının cenazesi, daha sonra otopsi için Doğubayazıt Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve gerekli incelemelerin yapıldığını belirttiler. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.