Sinan Ateş cinayeti davası başladı: Bay Kemal nerede?

Sinan Ateş cinayeti davası başladı: Bay Kemal nerede?
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması başladı. Duruşma salona getirilen sanıklardan Doğukan Çep, "Bay Kemal nerede" diye bağırınca, jandarma eşliğinde salondan çıkarıldı.

AMİDA HABER- Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin üzerinden 18 ay geçti. Aralarında eski Ülkü Ocakları yöneticileri Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Serdar Öktem’in de bulunduğu 22 tutuklu sanık, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşma nedeniyle Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nün etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, duruşmaya 5 polis koruması eşliğinde ve çelik yelek giyerek geldi. Ateş, çelik yeleği duruşma salonuna girişte çıkardı.

‘Bay Kemal nerede’

Duruşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da takip ediyor. Ayşe Ateş, Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu, yan yana oturdu. Cinayeti planlayan ve organize eden Doğukan Çep, salona getirildiği sırada ‘Bay Kemal nerede’ diye bağırınca, jandarma eşliğinde salondan çıkarıldı.

Çep, daha sonra mahkeme başkanının talimatıyla yeniden salona getirildi. Avukatları aracılığıyla davaya katılma talebinde bulunan MHP'nin isteği, ‘suçtan doğrudan zarar gören sıfatı bulunmadığı’ gerekçesiyle, mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

sinan-ates.jpg

İfade işlemleri başladı

Cinayetin tetikçisi olarak dosyada yer alan sanık Eray Özyağcılar, ifade vermeye başladı.

Özyağcılar, Doğukan Çep'in anlaşmazlık nedeniyle kendisini Sinan Ateş'i vurmak için Ankara'ya gönderdiğini, kendisini de olay yerine Vedat Balkaya'nın götürdüğünü söyleyerek, “Aradım aradım ulaşamadım, bir dosya için bana söz vermişti, sözünü tutmadı. Bir para göndermiştim" dedi.

"Ben senin için Sinan Ateş'i gider ayaklarından vururum' dediğini söyleyen Özyağcılar, "Sonra Suat Abi’yi (Kurt) aradım, ‘Kalacak yer lazım’ dedik. Doğukan Abi ile beraber otoparka gittik. Otururken bana ‘Her şeyi ayarladım, Ankara’ya gitmem kaldı’ dedi" ifadelerini kullandı.

Mahkeme başkanı Özyağcılar’a, ifadesi ile savunması arasındaki çelişkileri sordu. Sanık Özyağcılar, söylemediği şeylerin ifadeye yazıldığını öne sürdü.

‘Reisi vurduk’

Tetikçi Özyağcılar, olay anını anlatırken, “Doğukan Sinan'ın yanında iki kişi var, sadece ayaklarından vur uzaklaş dedi. Ben sadece Sinan Ateş’in sağlı sollu ayaklarına ateş ettim efendim. Bana yanındakiler ateş etti. En son şöyle bir ses duydum: ‘Reisi vurduk, reisi vurduk’ diyorlardı” diye savunma yaptı.

‘Duyduklarımı söylüyorum’

Mahkeme başkanı ise “Kamera kayıtlarını izledim, sana doğru koşuyorlardı. Kim reisi vurduk diye bağıracak sana” diye sordu. Özyağcılar, “Ben duyduklarımı söylüyorum vallahi efendim” dedi.

MHP'nin katılma talebi reddedildi

Sanıklara soruldu, sanıklar MHP avukatlarının davaya katılma talebini kabul etti, sanık müdafileri 'takdir mahkemenindir' dedi. MHP avukatlarının dilekçesi ve dilekçedeki 1 adet flash bellek dosyaya eklendi. Savcı, suçtan doğrudan zarar görmedikleri gerekçesiyle MHP avukatlarının katılma talebinin reddedilmesini talep etti. MHP'nin suçtan doğrudan zarar gören sıfatı bulunmadığından, katılma talebinin reddine oybirliğiyle karar verildi. Karar, salonda alkışlarla karşılandı.

Sanık yakınları, salonun ayrı bir bölümüne alındı ve diğer izleyicilerle aralarında güvenlik bariyeri oluşturuldu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.