SONDAKİKA: Mardin’de Irak plakalı araç tarandı: 5 ölü

SONDAKİKA: Mardin’de Irak plakalı araç tarandı: 5 ölü

Mardin’de, Irak plakalı bir araç seyir halinde iken uzun namlulu silahlarla tarandı. Araçta bulunan 5 kişi hayatını kaybetti.

MARDİN- Edinilen bilgilere göre, Mardin’de İpekyolu üzerinde seyir halinde olan araç Nusaybin ve Kızıltepe ilçeleri arasındaki Durakbaşı mevkiinde kimliği belirsiz kişiler tarafından tarandı.

Ölü sayısı 5'e çıktı

Araçta bulunan ve FedeJre Kürdistan Bölgesi nüfusuna kayıtlı oldukları belirtilen 5 kişiye kurşunlar isabet etti. Araçta bulunanlardan Hındreen Abdullah Salih (39), Waheda Haedar Jasim (63) ve Abdullah Saleh Mustafa (69) olay yerinde hayatını kaybederken, Chiman Shaheen Khalid (75) ve Ahmed Jalaladeen İbrahim (45) ise ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Chiman Shaheen Khalid yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Akşam saatlerinde ise ağır yaralı Ahmed Jalaladeen İbrahim'de hayatını kaybetti.

Saldırganlar uzaklaştı

Kimliği belirsiz kişiler ise, olay yerinden araçla uzaklaştı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri ile Jandarma sevk edildi. Sağlık ekipleri hayatını kaybeden üç kişinin cenazesi, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna, yaralılar da hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

6 kişi gözaltına alındı

Saldırı sonrası Mardin Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, 6 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan M.Y., A.Y., A.K., Z.K., M.Ş., F.A.'nın Oğuz Jandarma Karakolu’ndaki ifade işlemleri ise devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.