Diyarbakır’da adı halen duraklarda

Diyarbakır’da adı halen duraklarda
Diyarbakır’da bir dönemin simgelerinden Diyar Galeria, 6 Şubat depreminde çöktü, 89 kişi yaşamını yitirdi. Diyarbakır hafızasına “ölüm” olarak kazınan Galeria Durağı’nın adı minibüs tabelalarından kaldırılmadı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’nde bulunan Diyar Galeria, 1999’da kentin ilk alışveriş merkezi olarak hizmete girdi. Galeria, 6 Şubat 2023 gecesine kadar Diyarbakır’ın ilk AVM’si, buluşma noktası olarak biliniyordu. Ancak 6 Şubat depreminden sonra adı ölüm ile anıldı. Depremde bir bloğu yerle bir olan alışveriş merkezinde 89 kişi enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

‘Tabelalarda Galeria durağı’

galeria.jpg

Yıkılmayan iki bloğu da ağır hasar gören Diyar Galeri’nın enkazı aylar sonra şehrin orta yerinden kaldırıldı. Enkazdan geriye dev bir boşluk kalsa da Galeria, Diyarbakır’ın simgesi olmaya devam ediyor. 1999 yılından beri Galeria Durağı olan bilinen durağın ismi dolmuş ve otobüs tabelalarından kaldırılmadı.

‘İsim değişmeyecek’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma ve Hareket Amiri Mehmet Kaya, durak isminin değiştirilmesi yönünde herhangi bir çalışma olmadığını söyledi. Kaya, “Diyar Galeria ismi, kentin toplumsal belleğinde ve günlük yaşamında önemli bir yer tutuyor. Kaldırılması yönünde bir çalışma yok” dedi. Otobüs şoförü Hasan Özal da, ismin, zamanla değişse bile kentin hafızasında yaşamaya devam edeceğini söyledi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.