Diyarbakır’da helikopterle ‘kıvılcım’ operasyonu: Şifre kuş isimleri!

Diyarbakır’da helikopterle ‘kıvılcım’ operasyonu: Şifre kuş isimleri!

Kaynak:Anadolu Ajansı

Diyarbakır'da güvercin, serçe, keklik, kumru gibi kuş isimleri ile şifre konuşan uyuşturucu tacirlerine helikopter destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda yakalanan 55 şüpheliden 40'ı tutuklandı.

AMİDA HABER - Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafında sokak satıcılarına yönelik helikopter destekli operasyon gerçekleştirildi.

Su kabında uyuşturucu

"Kıvılcım" adı verilen operasyonda takibe alınan ve durdurulan araçta arama yapan ekipler, normal şartlarda sulu yemek bulunan kapalı bölümde 200 kilogram uyuşturucu ele geçirdi.

Bir şüphelinin kargo kolisine yasal yük görüntüsü vererek uyuşturucu yerleştirdiğini tespit eden ekipler, TV ünitesi görünümünde olan kargo gönderisindeki gizli bölmede 60 kilogram esrar buldu.

kivilcim-operasyon.jpg

150 bin lira ile muhtelif uyuşturucu madde

Operasyonda 70 bin uyuşturucu nitelikte hap ele geçirilirken, 55 şüpheli de gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda toplam 500 kilogram esrar ve türevi, muhtelif miktarlarda uyuşturucu maddeler, çok sayıda hassas terazi, uyuşturucu kullanımına yarayan aparatlar ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 150 bin lira para ele geçirildi.

kivilcim-operasyon3.jpg

Siparişlerde kuş isimleri şifresi

Şüphelilerin uyuşturucu madde siparişinde, güvercin, serçe, keklik, kumru gibi kuş isimleri ile şifreli konuştuğu belirlendi.

Emniyetteki işlemlerin ardından 55 kişi adliyeye sevk edildi. Sulh ceza hakimliğince şüphelilerden 40'ı tutuklandı, 15'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.