Diyarbakır’da istismar iddiası: İmam tutuklandı

Diyarbakır’da istismar iddiası: İmam tutuklandı
 Muhabir
Son dakika: Diyarbakır’ın Kocaköy İlçesi’ndeki bir köyde özel medrese imamlığı yapan O.E, çocuğa cinsel istismar iddiasıyla tutuklandı.

AMİDA HABER- Narin Güran cinayeti gündemdeki yerini korurken, Diyarbakır’ın Kocaköy İlçesi’nden istismar iddiası gündeme bomba gibi düştü. Edinilen bilgiye göre olay Diyarbakır’ın Kocaköy İlçesi’ne bağlı Çaytepe Mahallesi’nde (köy) meydana geldi.

Çocuk şikayetçi oldu

2024/08/07/imam-camiii.jpg

Köydeki özel bir medresede çocuklara dini ders veren özel medrese hocası O.E, istismar iddiasıyla gözaltına alındı.

2024/04/19/adliye.jpg

Gözaltında ifade işlemleri tamamlanan O.E, 7 Eylül’de Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. O.E, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. O.E hakkında bir çocuğun şikayetçi olduğu, 2 çocuğun daha soruşturma kapsamında ifadesinin alındığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

'İmam değil'

Diyarbakır Müftülüğü, söz konusu kişinin imam olmadığını, medresede görevli biri olduğunu, olayın soruşturma neticesinde açığa çıkacağını bildirdi.

O.E'nin yakınlarından açıklama

Öte yandan haber merkezimizi arayan O.E’nin yakınları ise, “Kocaköy ilçesine bağlı bir mahallede meydana geldiği iddia edilen taciz olayının yapılan sağlık tetkikleri sonucunda asılsız olduğu ortaya çıkmıştır.

Adlî ve tıbbî süreçlerin neticelenmeden "Beraat-i Zimmet Asıldır." ilkesine dayanarak suçu ispat edilmemiş masum insanlara iftira atmanın insanî hiçbir yönü olmadığı gibi hukukî olarak da hiçbir bir dayanağı yoktur.

Tıbbî tetkikler neticesinde asılsız olduğu anlaşılan bu iddia, süreci takip eden adlî merciler tarafından da yakın zamanda sonuca bağlanacaktır. Bu tür süreçlerde iddiaların kesin kararlarla sonuca bağlanmadan konu hakkında asılsız paylaşımlarda ve yorumlarda bulunmamak herkesin öncelikli insani vazifesidir” denildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum