Diyarbakır'da karpuz hasadına start verildi

Diyarbakır'da karpuz hasadına start verildi
Diyarbakır'da çiftçiler karpuz hasadına başladı. Kentteki üreticiler, günlük olarak topladıkları karpuzları pazara taşıyıp satışa sunuyorlar.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da karpuz hasadı, mevsimlik işçiler tarafından tarlalarda gerçekleştiriliyor ve toplanan ürünler tırlarla ülkenin çeşitli bölgelerine dağıtılıyor.

diyarbakir-karpuz2-001.jpg

‘Bu yılki karpuzların lezzeti oldukça iyi’

Karpuz tarlasında çalışan işçilerden Resul Ateş, geçen yıl karpuzlarda hastalık olduğunu ancak bu yıl böyle bir sorun olmadığını belirtiyor ve bu yılki karpuzların lezzetinin oldukça iyi olduğunu vurguluyor. Ayrıca kilosu 10-13 lira arasında satılacağını ifade ediyor.

Hüseyin Çetin adlı başka bir işçi ise hasatta yaşadıkları zorluklardan bahsediyor; 30 işçi olarak Suruç'tan geldiklerini ve burada çalıştıklarını, işlerinin zor olduğunu ancak bu yılın karpuzlarının çok iyi olduğunu ve hastalık olmadığını belirtiyor.

diyarbakir-karpuz4-002.jpg

Rûdaw TV’nin haberine göre Çınar ilçesine bağlı Kazıktepe Köyü’nde ise çiftçiler yaklaşık 10 tırın ürün beklediği belirtiliyor. Karpuz ticareti yapan Levent Sönmez, Muş'tan geldiğini ve Diyarbakır karpuzlarının çok lezzetli olduğunu, organik olduklarını ve herkesin buradan karpuz alması gerektiğini söylüyor.

‘Bu sene kar ediyoruz’

Çiftçi Mehmet Atik, Diyarbakır-Karacadağ karpuzlarının tadının çok iyi olduğunu ve bölgenin ikliminin karpuzların aromasını olumlu yönde etkilediğini belirtiyor.

diyarbakir-karpuz-001.jpg

Haşim Özbek ise geçen yıl Adana karpuzunun dolu ve yağmur nedeniyle zarar gördüğünü söyledi. Özbek, “Diyarbakır karpuzu bu sene iyi. Biz geçen sene zarar ettik ancak bu sene kar ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.