Diyarbakır’da müstakil ev yapanlara kötü haber: Numara verilmiyor!

Diyarbakır’da müstakil ev yapanlara kötü haber: Numara verilmiyor!
Diyarbakır merkezde depremden sonra yapılan müstakil evlere, adres tanımlaması yapılmadığı için yüzlerce kişi mağdur edildi. Ev sahipleri elektrik ve su aboneliği alamıyor.

AMİDA HABER - Maraş merkezli depremin vurduğu 11 ilden biri olan Diyarbakır’da vatandaşlar, depremin yarattığı panik ile müstakil evlere yöneldi. Yüzlerce kişi hem kent merkezinde hem kırsal bölgelerde tek katlı ev inşa etti. Ancak geçen yıl Diyarbakır’da depremzedelere verilen 10 bin TL’lik desteğin bazı kişilerce suiistimal edilmesi nedeniyle önce Diyarbakır Valiliği ardından YSK, genel ve yerel seçimler nedeniyle adres verilmemesi kararı aldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki yetkiyi ilçe belediyesine devrettiği öğrenildi. Belediyelerin kırsal mahallelerde evlere adres verdiği, merkez ilçelere bağlı kenar mahallerde yapılan yapılara ise kaçak yapı nedeniyle adres verilmediği belirtildi.

diyarbakir.jpg

Belediye yetkisini ilçe belediyelere devir etti

Konuyla ilgili Amida Haber’e konuşan bir vatandaş, “Şehir merkezindeki mevcut iki katlı evimizin üstüne yeni bir yapı yaptım. Ancak ilgili kurumlara başvurduğumda yeni numara verilmeyeceğini öğrendim. Bu durumun seçim öncesi ihmal edildiği gerekçesiyle valilik kararıyla numaraların verilmediği belirtildi. Yeni meclisin bu konuda karar alması gerekiyor. Ancak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bu konudaki yetkisini İlçe belediyelerine devretti” dedi.

DEDAŞ abonelik vermiyor!

DİSKİ ve DEDAŞ’ın abonelik vermediğini belirten mahalle sakini,” Aboneliği alamadığımız zaman ceza kesiliyor. DEDAŞ abonelik vermiyor, vatandaşa sürekli kaçak kullanım cezası kesiyor. Birçok tanıdığımızın adresi olmadığı için sosyal yardımları iptal oldu. Abone numarasına göre fatura çıkartılıyor. Evde saatim ve sayacım var ama adres yok. Elektrik tüketim miktarı belli olmasına rağmen DEDAŞ son 1 ayda onlarca kişiye ceza kesti.”

Yönetmeliğe göre belediyeler, adres verebilir, ancak kaçak yapı nedeniyle hizmette aksamalar olabilir. Haber: Hasan Kösen

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.