Diyarbakır’da o bitkiden 1 milyon 657 bin adet imha edildi

Diyarbakır’da o bitkiden 1 milyon 657 bin adet imha edildi

Kaynak:Diyarbakır Valiliği Bülten

Diyarbakır’da gerçekleştirilen operasyonlarda 1.657.420 Kök Kenevir/Skunk bitkisi ile 25 kilogram kubar esrar ve 4 kilogram toz esrar maddesi ele geçirildi. Bitkiler numune alındıktan sonra imha edildi.

AMİDA HABER – Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca 15 Ağustos’ta uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek maksadıyla operasyon yapıldığını duyuruldu.

Açıklamada, “Lice İlçesi Kayacık, Yalaza, Ortaç, Arıklı, Kabakaya, Dibek, Çağdaş ve Yolçatı Mahallelerinde icrasına başlanılan Şehit J.Uzm.Onb. Ali OKATAN Narko-Terör operasyonları başarıyla tamamlanmıştır.” denildi.

2024/07/18/uyusturucu1.jpeg

Valilik, “Operasyonlar kapsamında; (1.416.420) kök kenevir bitkisi, (241.000) kök skunk bitkisi, (25) kilogram kubar esrar ve (4) kilogram toz esrar maddesi ele geçirilerek toplamda 1.657.420 Kök Kenevir/Skunk bitkisi numune alınmasını müteakip imha edilmiştir.

Yakalanan 2 şüpheli şahıs adli işlemleri tamamlamak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir.” bilgisini paylaştı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.