Diyarbakır’da ‘sahte araç ilanı’ operasyonu: 62 milyon liralık vurgun

Diyarbakır’da ‘sahte araç ilanı’ operasyonu: 62 milyon liralık vurgun

Diyarbakır’da “sahte araç ilanı” ile dolandırıcılık yaptığı belirlenen 3 kişi yakalandı. Banka hesaplarında 62 Milyon TL para haraketliliği ortaya çıktı.

AMİDA HABER - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde yapılan operasyonlar hakkında yaptığı açıklamada, 19 ilde Nitelikli Dolandırıcılık suçuna yönelik Jandarma tarafından düzenlenen 'SİBERGÖZ-38' operasyonlarında 51 şüpheli yakalandığını duyurdu.

Banka hesaplarında 62 TL'lik hareketlilik

Yerlikaya, “Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Diyarbakır merkezli Denizli, Malatya ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda; İnternet sitesi üzerinden “sahte araç ilanı” ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı. Ayrıca ilk belirlemelere göre şüphelilerin banka hesaplarında 62 Milyon TL para hareketliliği olduğu tespit edildi.” ifadelerine yer verdi.

Operasyonlar sonucu çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konulduğunu belirten Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren Jandarmam ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünü de tebrik etti. (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.