Diyarbakırlılar artık bunu da yiyemeyecek: Zam üstüne zam

Diyarbakırlılar artık bunu da yiyemeyecek: Zam üstüne zam
Beyaz ete gelen zamlar vatandaşı etkilediği kadar, iş yeri kirası ödeyen esnafı da kötü etkiliyor. Diyarbakır esnafı, satışlarda meydana gelen düşüşlerden şikayet ediyor. Geçen seneye oranla, fiyatların iki kat arttığını ifade eden esnaflardan sektör esnafları, ekonomini bir an önce düzelmesini temenni etti.

Berivan Kılıç / Damla Türk

Türkiye’de yaşanan zam furyası, bütün sektörü etkilediği gibi beyaz et sektörünü de etkiledi. Neredeyse kırmızı etle yarışacak duruma gelen beyaz et fiyatındaki artış, vatandaşı zorladığı kadar esnafı da zorluyor. Diyarbakır'da tavuk eti satışı yapan esnaflardan Hasan Atlı, önceden beş kilo beyaz et alabilen vatandaşın, zamlardan sonra iki üç kilo alabildiğini ifade ederek,  satışlarda meydana gelen düşüşün esnafı da büyük sıkıntıya soktuğunu belirti.

‘’İnşallah bir an önce bu durum düzelir’’

Geçen seneye oranla, fiyatların iki kat arttığını ifade eden esnaflardan Hasan Atlı, iş yerleri içinde bunun sıkıntı olduğunu dile getirerek, ekonomini bir an önce düzelmesini temenni etti.

Atlı, “Fiyatlar zaman geçtikçe 15 günde bir zamlanıyor, yükselen fiyatların önüne geçilemiyor. Tabi ki bunun birçok nedeni var, bu sebeple de vatandaşın alım gücü ister istemez düşmeye başladı.  5 kilo tavuk eti alan adam şimdi 2-3 kilo alabiliyor. Tavuk gıda sektöründe olan bir besin, vatandaşın tüketmesi gerekiyor ancak zamlar cep yakıyor. İster istemez alım gücü de düşüyor. Geçen seneye oranla fiyatlarda iki kat artış meydana geldi.  Bu iş yerlerimiz için de sıkıntı oluyor. Kira ödeyen esnaf iş yeri kirası ödeyemez hale geliyor.  Satışlarda düşüş yaşandığı için esnafta ister istemez etkileniyor. İnşallah ekonomi bir an önce düzelir, bütün millet olarak refaha kavuşuruz” dedi.

‘’Vatandaşta alım gücü kalmadı’’

Tavuk satışı yapan bir diğer esnaf Medeni Baydan ise  geçen sene kilosu 40 lira olan beyaz etin, şuan ki fiyatının 65-70 liraya çıktığını aktararak, sözlerine ‘’vatandaşta alım gücü kalmadı artık’’ ifadelerini ekledi.  Medeni Baydan: “Tavuk satışları şuanda durmuş durumda. Geçen sene kilosu 40 lira olan tavuk fiyatı şuan 65- 70 lira değerinde.  İnsanlar iki kilo tavuk almak yerine bir kilo tavuk alıyor. Alım gücü kalmadı artık, iki haftada bir zam” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.