Amazon’dan çalışanlarını üzecek açıklama

Amazon’dan çalışanlarını üzecek açıklama

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Amazon, daha önce aldığı 3 günlük hibrit çalışma sistemini sona erdirerek, Ocak 2025'ten itibaren haftada 5 gün ofis zorunluluğuna dönüş yapılacağını açıkladı.

AMİDA HABER - Amazon CEO'su Andy Jassy, Ocak 2025'ten itibaren ofise haftada 5 gün zorunlu dönüş yapılacağını duyurdu. Daha önce alınan 3 günlük hibrit çalışma modelinden vazgeçilmesi anlamına gelen bu kararın uzaktan çalışma esnekliğine alışan çalışanlar arasında huzursuzluğa neden olduğu ifade ediliyor.

Uzmanlardan Amazon’a uyarı

amidahaber.jpg

Açıklamanın ardından konuşan uzman kişiler, çalışanların bir kısmının uzaktan çalışmanın sağladığı esneklik doğrultusunda yaşamlarını yeniden düzenleyeceği için bu ani değişikliğin stres ve memnuniyetsizlik artışına neden olabileceğini bildiriyor.

Öte yandan yöneticilere bağlı çalışan sayısının yüzde 15 artırılmasıyla yönetim yapısının düzlenmesi planları, iş güvenliği ve kariyer ilerlemesi konusundaki endişeleri artırması bekleniyor.

Ofise dönüş politikası kararlaştırılmış olsa da daha önce onaylanmış uzaktan çalışma düzenlemeleri bazı istisnalar uygulanabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.