'Vergisiz telefon' kararı Resmi Gazete'de: Yaş sınırı kaç oldu? Açıköğretim öğrencileri faydalanabilir mi?

'Vergisiz telefon' kararı Resmi Gazete'de: Yaş sınırı kaç oldu? Açıköğretim öğrencileri faydalanabilir mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı öğrencilere vergisiz telefon alma hakkı sunan karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yaş sınırlaması kaç oldu? ve fiyat sınırlandırması ne kafdar oldu. Detaylar haberimizde…

"Yükseköğretim

Öğrenci

lerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine" ilişkin Cumhurbaşkanı kararı

Resmi Gazete

'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararda, verilecek desteğin  9.500 TL’yi aşmayan cihazlarda en fazla 5.500 Türk Lirası’dır denildi.

Yaş sınırı getirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan 'Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar'a göre; satın alma tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış olan, açık öğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve 1 yıllık internet desteği sağlanacak.

Desteğin, nihai satış fiyatı 9 bin 500 TL’yi aşmayan cep telefonu ile bilgisayarların elektrik ortamda düzenlenen faturayla yapılan satın alımlarında kullanılabileceği aktarıldı.

Destek ikinci el cihazlarda geçerli değil destek tutarı en fazla 5 bin 500 TL

İkinci el cihaz satın alımlarının destek kapsamı dışında olduğu ifade edilen kararda, her öğrencinin bir defaya mahsus olmak üzere kullanabileceği destek tutarı toplamının en fazla 5 bin 500 TL olduğu belirtildi.

12 ay boyunca aylık 10 GB

Kararda, “Söz konusu öğrenciler için sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz aylık en fazla 10 GB olacak şekilde yıllık 120 GB’dir. Bu destek, ilgili öğrenci adına kayıtlı bir hatla kullanılır” ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.