HDP’li Beştaş’tan ‘mutabakat’ açıklaması

HDP’li Beştaş’tan ‘mutabakat’ açıklaması

HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te düzenlediği toplantıda altılı masa’nın mutabakat metni için, “Millet İttifakının Kürt sorununa ilişkin daha ciddi çalışma yapması gerekiyor” dedi.

AMİDA HABER- HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Beştaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü kez aday olması ile ilgili, “Anayasa açık; bir kişi en fazla iki kez cumhurbaşkanı adayı olabilir, nokta!” dedi. Kronometre örneğini de değinen Beştaş, “Kendilerini şeyin üstünde gördüklerini gösteriyor. Onlar kendilerince bir kronometre koydular Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte ama bu kronometreyi halk kurdu. 14 Mayıs’ı bekliyor. Az kaldı. Bizce olmaz, aday olamaz. Aday olmasının tek yolu Meclis’in seçim kararı vermesidir. Bu ülkede hala bir anayasa varsa, hala hepimiz o anayasaya uymak zorundaysak tablo çok açık” dedi.

6’lı Masa’nın mutabakatı

6’lı Masa’nın açıkladığı mutabakatı “tamir” olarak niteleyen Beştaş şunları söyledi: “Köklü yapısal radikal bir çözümden ziyade, AKP’nin yarattığı adaletsizliği, hukuksuzluğu, demokrasisizliği, anayasasızlığı bir nebze olsun tamir etmeye çalışıyorlar. Ama AKP’den önce, AKP ilk geldiğinde bu ülkede her şey güllük gülistanlık değildi. Biz mevcut zararımızı giderelim ama üstüne yeni bir şey koymalıyım yaklaşımında değiliz. Olumsuz diyemem. Millet İttifakının Kürt sorununa ilişkin daha ciddi çalışma yapması gerekiyor.” (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.