Diyarbakır’da başhekim krizi: AK Parti İl Başkanı ile Sağlık Müdürü sınıfta kaldı!

Diyarbakır’da başhekim krizi: AK Parti İl Başkanı ile Sağlık Müdürü sınıfta kaldı!

Günde 10 bin hastanın tedavi edildiği, bölgenin en büyük hastanelerinden olan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan başhekim krizi sürüyor. AK Parti İl Başkanı ve Sağlık Müdürü bir hafta önce atama yapılacağını söylemişti.

AMİDA HABER- Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Diyarbakır, Mardin, Urfa, Batman, Şırnak gibi illerin yanı sıra, Bingöl, Muş gibi uzak illerden de hasta kabul eden bir kuruluş. Her gün 10 bin hastanın tedavi hizmeti aldığı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde günde 200’ e yakın ameliyat yapılıyor. Bölgenin “sağlık üssü” halindeki hastane 21 Ekim’den bu yana başhekimsiz yönetiliyor.

Personel daire başkanı atandı

Hastaneyi vekaleten 3 başhekim atamasına götüren süreç, Başhekim Muhammet Asena’nın sözleşmesi 21 Ekim’de dolması ile başladı. Sağlık Bakanlığı Asena’nın sözleşmesini yenilemedi. Bir süre başhekimsiz kalan hastaneye, Hastanenin Personel Daire Başkanı Dr. İhsan Esmer vekaleten atandı. Esmer, 13 Aralık’a kadar Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni vekaleten yönetti. 13 Aralık’ta, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne vekaleten başhekimlik yapan İhsan Esmer’in yerine, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü yeniden bir vekil atadı. İl Sağlık Müdürlüğü, İhsan Esmer’in yerine 13-19 Aralık tarihleri arasında, KBB Uzmanı ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Serkan Dedeoğlu’nu görevlendirdi.

Süleyman Öden atandı

Dr. Serkan Dedeoğlu’nun dört günlük görev süresi bitince, bu kez Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü yeni bir atamaya gitti. Ancak bu atama da vekaleten yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü, uzman doktor Süleyman Öden’i Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başhekim olarak atadı. Öden’in vekalet süresi belirtilmedi, “başhekim atanıncaya kadar” ibaresi kullanıldı.

’AK Parti İl Başkanı bir hafta içinde atama yapılacak’

Geçtiğimiz hafta Amida Haber’e konuşan Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, ”Bir hafta içinde atama yapılacak” demişti. Ancak bu açıklamanın üzerinden 12 gün geçmesine rağmen Eğitim Araştırma Hastanesi başhekimsiz yönetilmeye devam ediyor.

Sağlık Müdürü: Atanacak demişti

Benzer bir açıklamayı Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu’da yapmıştı. Vali Ali İhsan Su, geçtğimiz Cumartesi günü basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelmiş, gazetecilerin “başhekimi” sorması üzerine telefonla İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu’yu aramıştı. Pamukçu, “Adaylar teklif edildi, önümüzdeki hafta (bu haftayı kastederek) atama yapılacak” demişti. Ancak bu açıklamanın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen atama yapılmadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.