Diyarbakır’da sıcaklık 40 derece: Bu merkeze giren yanıyor!

Diyarbakır’da sıcaklık 40 derece: Bu merkeze giren yanıyor!
 Muhabir
Sıcaklığın 40 dereceyi aştığı Diyarbakır’da Bağıvar Aile Sağlığı Merkezi’ndeki klimalar çalışmadığı için hem hastaları hem de sağlık çalışanlarını mağdur.

AMİDA HABER - Yaklaşık 10 bin nüfusu bulunan Diyarbakır Sur İlçesindeki Bağıvar Mahallesi’nin sorunları bitmek bilmiyor. Şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta olan mahallede 4 yıl önce Bağıvar Aile Sağlık Merkezi açıldı. Ancak Sağlık Merkezi açıldığı günden bu yana sorunlarıyla gündeme geliyor.

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı kentte Aile Sağlık Merkezi’nde klimaların çalışmaması ve havalandırmanın da olmaması hastaları mağdur ediyor. Muayeneye gelenler, nefes almanın zor olduğu merkezde sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

‘Kadın doktorlar istediği saatte geliyor’

bagivar-saglik-merkezi.webp

Amida Haber’e konuşan mahalle sakinleri, “Mesai saatleri içerisinde doktorlar istedikleri zaman geliyor istedikleri zaman çıkıyor. Sağlık Merkezinde bazı günler saat 16:00-16:30 'da muayene olmak isteyen hastalara ‘Sistem kapandı’ deyip, hastalara bakmıyorlar. Mahallemizde yaşlı hastamız var, bu sıcaklarda saatlerce bekliyoruz. Bazen bir doktor bazen de iki doktor geliyor. Oysa burada dört doktor var. Gelen doktorlar da bazı günler mesaiden sonra bazı günler de ise mesaiden önce sağlık ocağını terk ediyorlar. Özellikle de kadın doktorlar bunu çok yapıyor. Bu sorun uzun yıllardır devam ediyor. Vatandaş olarak mağdur oluyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Geriye dönük kamera kayıtlarına baksalar her şeyi görürler” dedi.

surbagivar.jpg

Klimalar çalışmıyor

Vatandaşlar, sağlık merkezindeki klimaların hiç birinin çalışmadığını belirterek, “Klimalar çalışmıyor. Dışarıda zaten yanıyoruz, buraya gelince de kavruluyoruz” diyerek yetkililerden yardım istedi.

Haber: Hozan Adar

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.