SES: Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmet Müdürlüğü aile şirketine dönüştü

SES: Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmet Müdürlüğü aile şirketine dönüştü

SES Diyarbakır Şubesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün aile şirketine döndüğünü belirterek, ”Çalışanlara mobing uygulanıyor, ayrımcılık yapılıyor” iddiasında bulundu.

AMİDA HABER- Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde, usulsüzlük, mobing, sürgün ve baskı iddiaları dile getirildi.

Anadilde Hizmet

Hazırlanan basın metnini okuyan SES Amed Şube Eşbaşkanı Yıldız Ok şu açıklamayı yaptı, ”Kadın, çocuk, engelli ve yaşlılar başta olmak üzere sosyal hizmetlere ihtiyaç duyan kesimlere ayrımsız şekilde ücretsiz, eşit, nitelikli, kamusal ve anadilinde hizmet sağlaması gereken bir alan olan Sosyal Hizmetler Bakanlığının kurulması ile sosyal hizmetler reklam aracı olmuş, kadın, çocuk, engellilerin mahremiyeti ihlal edilmiştir” denildi.

’Kendi yakınlarına işe alan aile şirketi’

Ok şöyle devam etti, ”Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet alanında ’deneyimi ve bilgisi’ olmayan, ’bölge hassasiyetini taşımayan’ bir idare tarafından yönetiliyor. Bu uygulama sorunları derinleştiriyor. Diyarbakır sosyal hizmetler müdürlüğü kendi yakınlarını işe alan bir ’aile şirketine’ dönüşmüştür. Kurum idaresi olarak tüm çalışanlara tarafsız davranılması gerekirken, aksine özellikle sendikamız üyelerine yönelik ciddi bir mobing uygulanmakta ve ayrımcılık yapılmaktadır. Yaşanan sorunlara ilişkin defalarca bakanlık ve valilik yetkililerine çağrıda bulunmamıza rağmen bu konuda herhangi bir işlem yapılmamıştır” ifadelerine yer verildi.

Usulsüz görevlendirme

Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde yaşanan sorunların her geçen gün katmerleştiğine dikkat çeken Orak, “İlimizde yaklaşık 5 yıldır açılan çevre ilçelerdeki SHM’lere tüm çalışanlar tarafından talep edilen, sıra ve kura çekme yöntemiyle görevlendirme yapılması talebi görmezden gelinerek, cezalandırma yöntemiyle görevlendirmeler yapılmakta ve iş barışını bozmaktadır. Bu usulsüz ve keyfi görevlendirmelere karşı açılan tüm davalar, idarenin yaptığı işlemin iptali ile sonuçlanmış olup dava masrafları kuruma yüklenmiştir. Burada idare açıkça kamu kaynaklarını heba etmekte ve kamuyu zarara uğratmaktadır” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.